Alanya Müftülüğünden skandal Josef Sural açıklaması: “Hayattayken iman etmeyip…”

Alanya Müftülüğünden skandal Josef Sural açıklaması: “Hayattayken iman etmeyip…”

Kayserispor maçının ardından Antalya dönüşü yolda trafik kazası geçiren Alanyaspor’lu futbolculardan Josef Sural hayatını kaybetmişti. Alanya müftülüğü, Josef Sural hakkında skandal bir açıklama yaptı.

Alanya müftülüğü, trafik kazasında hayatını kaybeden Josef Sural hakkında skandal bir açıklamaya imza attı. Müftülüğün yaptığı açıklamada, Josef Sural’in Müslüman olmadığı için yapılan duaların bir faydası olmayacağı ifadeleri yer aldı.  

MÜFTÜLÜKTEN HAYATINI KAYBEDEN FUTBOLCU İÇİN SKANDAL AÇIKLAMA

Müftülük, sosyal medya hesabından yaptığı ilk açıklamada, “Bir kimse hayattayken iman etmeyip küfür üzere öldükten sonra başkalarının onun için yapacağı dualar geçersiz olur ve ona herhangi bir faydası dokunmaz” ifadelerini kullanarak birçok insanı büyük bir üzüntüye sokan bu acı gelişme hakkında tepki çeken bir paylaşım yaptı.

Gelen tepkilerin ardından, “Müftülüğümüzün; Halkımızın sevdiği ve değer verdiği bir kişiyle ilgili olumsuz bir değerlendirmede bulunması asla söz konusu olamaz. Bu elim kazada vefat eden Alanyasporlu futbolcumuzun ailesine, sevenlerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz” açıklaması yapıldı.

josef-sural.jpg

Kayserispor deplasmanında oynanan maçın ardından Antalya’ya özel bir minübüsle dönen futbolculardan biri olan Josef Sural, trafik kazasının ardından ameliyata alınmış ancak tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirmişti.

Bu acı olayın ardından Alanya’da cenaze töreni düzenlenmiş, Sural’ın ailesi ülkesine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte gitmişti.

Alanyaspor Kulübü, yönetim kurulu kararıyla Josef Sural’ın 90 numaralı formasını emekliye ayırma kararı aldı.

Öte yandan Josef Sural’in geçtiğimiz Şubat ayında ikinci çocuğu dünyaya gelmişti.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.