Alanya’lı hayvanserseverler Belediye Başkanı’nı istifaya çağırdı

Alanya’lı hayvanserseverler Belediye Başkanı’nı istifaya çağırdı

Alanya’da iddiaya göre 71 köpeğin Mersin sınırlarına bırakılmak üzere bir kamyon kasasına konulması hayvanseverleri kızdırdı, yapılan protestolarda Belediye Başkanı’na istifa çağrıları yükseldi.

Alanya’da iddiaya göre 71 köpeğin Mersin sınırlarına bırakılmak üzere bir kamyon kasasına konulması hayvanseverleri kızdırdı, yapılan protestolarda Belediye Başkanı’na istifa çağrıları yükseldi.

İddialara göre Antalya’nın turistik beldesi Alanya ilçesinde 71 tane köpek Mersin sınırlarına bırakılmak üzere bir kamyon kasasına konuldu. Alanya’nın yerli halkı ve Alanya’da yerleşik olarak yaşayan yabancı hayvanseverlerin yaptığı protestoda Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e “istifa” çağrıları yükseldi.

İddialara göre Alanya’daki barınaktan köpeklerle doldurulan bir kamyon, 5 Aralık günü gece yarısı gelen ihbar üzerine Aydıncık- Gülnar yolu Eskiyörük Mahallesi yol ayrımında durduruldu. Jandarma ekipleri şöförü sorguya çekti ve şöför köpeklerin nereye götürüldüğüne dair soruları yanıtlayamadı. Jandarma ekipleri kamyonun kasasında cinsleri tespit edilemeyen 71 köpek buldu ve kimlik kartı ile küpeleri bulunmadığı anlaşılınca muhafaza altına alındı.

Ardından Alanya Belediyesi ile Mersin Belediyesi arasında bir görüşme yapıldı ve köpekler Alanya’ya geri getirildi.

Yaşanan olayla ilgili Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanı Salim Serdar Gökçek, "Sahipsiz hayvanları Mersin Büyükşehir Belediyesi sınırlarına bırakıp gitmeleri hoş değil" açıklamasında bulunurken, Alanya Belediyesi yetkilileri olayla ilgili kış gelmesinden dolayı Söğüt, Çayarası, Kaplanhanı, Sarıveliler ve Gazipaşa/Mersin bölgesi ortak yaylalarında sahipsiz hayvanların toplandığını açıkladı.

Alanya’lı hayvanseverler yaşanan olaya sosyal medyada tepki gösterdiler ve ardından Alanya Hükümet Meydanı'nda toplanarak protesto gösterisi yaptılar.

Aralarında yerleşik yabancıların da bulunduğu protestocu hayvanseverler, ellerinde hayvan haklarıyla ilgili pankart ve dövizler taşıyıp, sloganlar attı.

Hayvanseverlerin temsilciliğini yapan Zeliha Daşıyıcı, yaşanan olayda Alanya Belediyesi'nin ihmali olduğunu savundu. Daşıyıcı, "Geride bıraktığımız 1 hafta içerisinde Alanya Belediyesi 5199 sayılı yasa gereği devletin kendilerine verdiği yetkiyi kötü kullanarak bir skandala imza atmıştır. Gecenin bir vakti Alanya Belediyesi Demirtaş Geçici Hayvan Bakım Evi'nden damperli üstü açık bir kamyona yüklenen 71 tane masum canı, aralık ayazında Mersin'e doğru yola çıkarmış, jandarmalarca yakalanmıştır. Görevlilerin ifadeleri tutanaklara geçirilmiş ve köpekler geri gönderilmiştir. Belediye neden bu canları toplamıştır, neden kamyona doldurup, Mersin'e yola çıkarmıştır. Açıklamalar her ne olursa olsun bu vahim olayın gerekçesi hayvanseverlerin içi rahatlatmayacaktır. Hayvanların şehir dışına atılması yanı sıra kamyonda taşınma şekli resmen ve alenen hayvanlara eziyettir" dedi.

Konuşmanın ardından alkışlarla protestoya devam eden hayvan severler protestolarının ilerleyen günlerde hayvan barınağında da devam edeceğini duyurdu.

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.