Alarm verildi! İşte 7 büyüklüğünde deprem riski olan 24 İl

Alarm verildi! İşte 7 büyüklüğünde deprem riski olan 24 İl

Jeoloji Mühendisleri Odası 24 şehirde fay geçen hatlar için alarm vererek 7 büyüklüğünde deprem olma olasılığı olan yerleri açıkladı.

Türkiye'nin birçok yerinde son 24 saatte peş peşe depremler meydana geldi. Jeoloji Mühendisleri Odası çarpıcı bir çalışmaya imza attı.

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketiyle büyük bir yıkıma uğrarken Jeoloji Mühendisleri Odası 24 şehirde fay geçen hatlar için alarm verdi. Türkiye'de 7 büyüklüğünde deprem olma olasılığı olan yerler belli oldu.

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 11 ilde büyük yıkıma neden olmuştu. Depremlerde 50 binden fazla vatandaş hayatını kaybetmişti. Depremin ardından Jeoloji Mühendisleri Odası 24 şehirde fay geçen hatlar için alarm vererek 7 büyüklüğünde deprem olma olasılığı olan yerleri açıkladı.

 

HANGİ ŞEHİRLERİN ALTINDAN FAY HATTI GEÇİYOR?

 

Jeoloji Mühendisleri Odası konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “İzmir’de 13 tane fay var. Yaşadığımız coğrafya, afet coğrafyası. Artık bu durumu kabullenip, buna göre plan çizmemiz lazım. Bir ilçe belediyemize aylık 40 tane inşaat ruhsatı geliyor. 30 ilçede aylık 1200 inşaat ruhsatı yapıyor. Her yerde inşaat yapıyoruz. Artık bu kentin bunu taşıyacak gücü yok” diye konuşarak, mevcut fayların 7 şiddetinde yıkıcı bir deprem üretebilecek riske sahip olduklarını belirtti.

Jeoloji Mühendislerinin incelemesi Odası Hatay, Konya, Bingöl, Kahramanmaraş, Osmaniye, Manisa, Burdur, Balıkesir, Aydın, Erzurum, Tokat, Kocaeli, Kayseri, Muğla, Denizli, Eskişehir, Erzincan ve Hakkari gibi şehirleri kapsıyor.

Öte yandan Kütahya, Aksaray ve Sakarya'da da fay hattı üzerine kurulu kentlerin raporları tamamlanarak Bursa, İzmir ve Bolu için de deprem riski araştırmaları başladı.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.