Albayrak açıkladı! Dolar ve Euro fırladı

Albayrak açıkladı! Dolar ve Euro fırladı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı ÖTV ve KDV indirimlerinin ardından dolar kuru yükseldi. İşte haberin ayrıntıları;

Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak otomotiv, beyaz eşya ve mobilyaya yılsonuna kadar ÖTV ve KDV indirimi yapılacağına açıkladı. Bu  açıklamanın ardından dolar kuru 5.50'nin altından 15 kuruş birden yükselerek 5.63'e dayandı.

ÖTV ve KDV indirimlerinin bütçe gelirlerini azaltıp açığı artıracağını öngören yatırımcılar Türk Lirası'ndan çıkma eğilimi gösterdi. Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak'ın otomotiv, beyaz eşya ve mobilyaya yılsonuna kadar ÖTV ve KDV indirimi yapılacağına dair açıklamalarının ardından dolar kuru 5.50'nin altından 15 kuruş birden yükselerek 5.63'e dayandı. Euro ise 6.20’den 6.35’e yükseldi.

Böylece kur yüzde 3'e yakın değer kazandı. Sonrasında biraz gevşeyen dolar kuru 5.60 seviyelerinde işlem görmeye başladı. Lira böylece son dönemdeki sert kayıplarının bir kısmını telafi ederek Eylül ayından bu yana yaklaşık %20 değer kazanmasının ardından yeniden düşmeye başladı.

FAİZ DE YÜKSELDİ

Gösterge 10 yıllık tahvilin bileşik faizi Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın çeşitli alanlarda vergi indirimleri yapılacağına yönelik açıklamasının ardından sert yükseldi. Açıklama öncesi yüzde 18.22 seviyesinde olan gösterge 10 yıllık tahvilin bileşik faizi yüzde 18.52'ye kadar tırmandı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.