Albayrak’tan kritik faiz açıklaması

Albayrak’tan kritik faiz açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ülke ekonomisine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. İşte ayrıntılar;

Erdoğan’ın damadı Bakan Berat Albayrak, 22. International Business Forum'unda ekonomik gelişmelere dair açıklamalar yaptı.

İşte Bakan Berat Albayrak’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Çok güçlü rakamlar gelmeye başladı. Adını dengelenme koyduğumuz bu süreçte beklentilerimiz dışında bir gelişme yaşamadık. 2019'a girerken makro ekonomik göstergeleri detaylı analiz ederek stratejilerimizi buna göre yaptık. Reel sektör ve bankacılık sektörümüzü güçlendiriyoruz. İkinci hedefimiz ise bütçemiz.

200 BİN TON SOĞANIN STOKLANDIĞI TESPİT EDİLDİ

Tarımda erken uyarı sistemini devreye alacağız. Gıda enflasyonuyla ilgili stratejik bir yol haritası hazırlıyoruz. Hal Yasası'nı da en iyi şekilde uygulamaya sokacağız. Fırsatçılarla, stokçularla mücadelemizi en üst seviyede sürdüreceğiz. Polatlı'da 200 bin ton soğanın fiyatlar yükselir diye stoklandığı tespit edildi. Denetimler sürüyor, sürecek. Enflasyonda Ekim ayında başlayan yavaşlama sürecinin pozitif etkisini Kasım'da göreceğiz.

FAİZ DÜŞÜŞÜ ARALIK’TA DA DEVAM EDECEK

BDDK'dan takip ediyorum. Faizler yüzde 25'lerin altına inmeye başladı. Bu trend Aralık ayında daha da düşecek inşallah. Hem piyasa belirsizliğinin kalkması hem de fiyatlandırmayla daha da düşecek. Çok pozitif bir Kasım ayını çok daha verimli alacağız. Mobilya ve beyaz eşya sektöründen hatta otomotiv sektöründen aldığımız pozitif haberler bizleri sevindiriyor. Reel sektörde güçlü işbirliği ile yönettiğimiz bu süreçten reel sektörün güçlü çıkmasıyla dengelenme sürecine çok önemli bir fayda olacağını düşünüyoruz.

TÜRKİYE GÜÇLÜ DURUŞUYLA YOLA DEVAM EDİYOR

Ülke ekonomimize olan güveni güçlendirmeye başladık. Türkiye güçlü duruşuyla yoluna devam ediyor. Gerek uluslararası gerek yurt içinde ihaleler yapmaya güçlü bir likidite oluşturmaya devam ediyoruz. Bu süreçte Türkiye, ticaret hacmini artırarak kazan kazan çerçevesinde politikalarını sürdürecektir. Türkiye ile ticaret iş, işbirliği yapan tüm ülkeler desteğimiz ve güvencemiz altındadır. Ne kadar kazanan ülke varsa her geçen gün artmaya devam etmektedir. İşbirliğimizi artırmayı gönülden tavsiye ediyorum.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.