Alçı'dan Yaycı hakkında flaş iddialar! 'Disipline aykırı ve PR yapan bir amiral'

Alçı'dan Yaycı hakkında flaş iddialar! 'Disipline aykırı ve PR yapan bir amiral'

Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı görevinden alınarak Genelkurmay Başkanlığı emrine verilen Tümamiral Cihat Yaycı geçtiğimiz gün istifasını verdi.

Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı görevinden alınarak Genelkurmay Başkanlığı emrine verilen Tümamiral Cihat Yaycı geçtiğimiz gün istifasını verdi.

FETÖMETRE’nin kurucusu ve Libya ile yapılan deniz yetki alanları anlaşmasının mimarı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı önceki gün görevden alınarak Genelkurmay Başkanlığı emrine verilmişti.

 

YAYCI HAKKINDA FLAŞ İDDİALAR: PR SEVEN BİR AMİRAL

 

Yaycı'nın istifasının yankıları sürerken Habertürk yazarı Nagehan Alçı'dan da Yaycı hakkında flaş iddialar geldi.

'Cihat Yaycı TSK’nın iç hiyerarşi ve disiplinine tamamen aykırı şekilde bireysel olarak PR yapmayı çok seven bir amiral.' diyen Alçı, 'Hem ulusalcı hem İslamcı hem solcu hem sağcı gazetecilerle aynı anda çok yakın hukuku olan Yaycı'nın bu temasları devlet ve özellikle Genelkurmay içinde biliniyor ve uzun süredir de bununla ilgili bir hoşnutsuzluk var.' dedi.

Yaycı'yı PR yapmakla suçlayan Alçı, 'Köşe yazarlarının zayıf karnını keşfetmiş bir komutan. PR’ını yaptırmayı iyi biliyor.Zaten bir google araştırmasıyla çok geniş spektrumdan gazetecilerin övgülerine mazhar olduğunu göreceksiniz.' dedi.

Alçı iddialarına devam ederek Cihat Yaycı aleyhine yazılar kaleme alan tek kişinin Kemalist ve CHP’li bir gazeteci olan Ece Sevim Öztürk olduğunu söyledi.

 

'TSK BİREYSEL STARLAŞMAYA KARŞI'

 

Öztürk'ün 15 Temmuz ve Deniz Kuvvetleri ile ilgili bir belgesel yaptığını ve bu belgeselde Erdoğan’ın kaldığı Marmaris’teki otelden 23.30’da ayrıldığını ve bu durumu gizlediğini söyledi.

 

Alçı, TSK'nin bireysel starlaşmaya karşı olduğunu söyleyerek şunları da yazdı:

 

'Ben Yaycı’yı kişisel olarak iyi ilişkiler kurduğu ve PR’ını iyi yaptırdığı için tenkit etmiyorum. Yanlış anlaşılmasın. Yapmadığı şeyleri anlattırmıyor.

Fakat sonuçta bireysel starlaşmaya açık bir kurum değil TSK. Daha doğrusu dünyada hiçbir ordu buna açık değildir.

Henüz Tümamiral olduğu halde hakkında ordudaki diğer amiral ve generallerin toplamı kadar haber yapılmış ve yazı kaleme alınmış bir kişiden söz ediyoruz. Daha önce TSK tarihinde böyle bir örnek hatırlamıyorum.

Bu durumun tüm komuta heyetinde hatta orgeneral seviyesinde rahatsızlık yaratmasını da yadırgamamak gerekir.'

 

'KÜLLİYE'DE GÖREV VERİLEBİLİR

 

Cihat Yaycı'nın ortada kalmayacağını söyleyen Alçı, kendisine Cumhurbaşkanlığı külliyesi içinde bir görev verileceğini de iddia etti.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.