Alevi olmaları tesadüf mü?

Alevi olmaları tesadüf mü?

BDP Eş Genel Başkanı, Gezi olayları sırasında hayatını kaybedenlere dikkat çekti.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Tunceli'de düzenlediği mitingde konuştu.

 

Seyit Rıza Meydanı'nda toplanan yaklaşık 17 bin kişiye konuşan Demirtaş, Gezi olayları sırasında ölenlerin tamamının Alevi olmasının tesadüf olmadığını söyledi.

 

Demirtaş, "Bize hikaye anlatmasınlar, bu üstü örtülü bir Alevi katliamıdır" dedi.

Demirtaş konuşmasında şu ifadeleri kullandı: 

30 Mart'ın Gezi direnişinden Amed'e, Lice direnişine kadar o ruhu savunmanın, o gün katledilen evlatların hesabını sorma günüdür. Berkin Elvan'ı katledenlerden hesap sormanın yolu, onların katillerini burada sıfırlamaktır. Dersim'den AKP 'ye tek bir oy bile gitmemeli.

Dersimli şunu iyi biliyor, şunun farkında; Başbakan diyordu ya, 'yüzü kapalıydı, çocuk olduğunu polis nereden bilecek.' Senin polisin yüzü kapalı çocuk olduğunu anlamıyor ama o kalabalık içinde Alevi çocukları tek tek tanıyor, tek tek vuruyor Alevi çocukları. Onu nasıl beceriyorlar peki? Bunlar da mı tesadüf?

Bu üstü örtülü bir Alevi katliamıdır. Yani bize hikaye anlatmasınlar. Bu bilinçli bir şekilde Alevi gençlerine, Alevi çocuklarına yönelmedir. Bunun adı tesadüf olamaz. Yüzü kapalıymış seçemedik, her birini önceden tespit edip alanlarda, sokaklarda peşine düşüp, çocuklarımızı infaz ediyorlar. Dersimli bu zihniyete burada oy veremez.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.