Aleyna Çakır olayının yankıları sürüyor! "Ümitcan’dan niye DNA alınmadı?"

Aleyna Çakır olayının yankıları sürüyor! "Ümitcan’dan niye DNA alınmadı?"

Türkiye'nin günlerce konuştuğu Aleyna Çakır cinayetinin baş şüphelisi Ümitcan Uygun’dan DNA örneği alınmaması tepkilere neden oldu.

Ankara’da 21 yaşındaki Aleyna Çakır hakkındaki Adli Tıp Kurumu’nun ‘asılma sonucu öldü’ yönündeki raporu tartışmalara neden oldu. 

Bazı sosyal medya kullanıcıları, Çakır’ın sevgilisi Ümitcan Uygun’dan DNA örneğinin alınmamasına tepki gösterdi.

Soruşturma dosyasına göre, Aleyna Çakır ismiyle bilinen Sema Esen’in, 3 Haziran 2020 günü evinde bornoz kuşağıyla tavana asılı şekilde cansız cesedi bulundu.

İntihar mı cinayet mi tartışmasına neden olan şüpheli ölümle ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Aleyna’yı daha önce dövdüğü ve ölümle tehdit ettiği iddia edilen erkek arkadaşı Ümitcan Uygun’un ifadesi alındı.

 

asa-008.JPG

 

Aleyna Çakır’ın otopsisinde az sayıda sperm hücresi, tırnaklarında DNA bulunmuş ancak raporda, “Sağ ele ait 4 adet tırnak parçasından ve 5 adet sol el tırnak parçasından karşılaştırmaya müsait Y-STR DNA profili tespit edilmedi” denilmişti.

Adli Tıp Kurumu’nun önceki gün ortaya çıkan raporunda da genç kızın asılma nedeniyle hayatını kaybettiğinin belirtilmesi, sosyal medyada tepkilere neden oldu. 

Bazı sosyal medya kullanıcıları, “Sperm ve tırnağındaki DNA örneğinin aynı kişiye ait olduğu ortaya çıktı... Baş şüpheli Ümitcan Uygun’dan aylardır örnek alınmamış, bu yüzden hala araştırılmıyor” yorumu yaparken, bir başka sosyal medya kullanıcısı ise “Şüpheli şekilde ölen ve intihar ettiği iddia edilen bir kadının üzerindeki sperm ve tırnak içindeki DNA’ya bakarken onu birkaç hafta önce öldüresiye döven erkek arkadaşından örnek alınmaması dünyanın en gelişmemiş ülkesinde bile olmaz ama Türkiye’de oldu” paylaşımı yaptı.

 

‘ANNESİNİN ÖLÜMÜ DE ŞÜPHELİ’

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Aleyna Çakır’ın sevgilisi Ümitcan Uygun ve arkadaşı Enes Ö. hakkında ‘konut dokunulmazlığını ihlal etme’ suçundan dava açmıştı. İddianamede, 17 Nisan günü, Ümitcan Uygun ve arkadaşının, genç kızın evine gittiği, zorla içeriye girerek, “Seni öldüreceğim” diye tehditte bulunduğu anlatılmıştı. 

Aleyna Çakır’ın ölümünün ardından yaşanılan tartışmalar sonunda Ümitcan Uygun’un annesi Gülay Uygun da, 17 Eylül akşamı, Ankara Keçiören’de bir akrabasının evine yakın dağlık alanda başından silahla vurulmuş halde ölü bulunmuştu. Anne Uygun’un da intihar ettiği açıklanmıştı.

 

ana.JPG

 

KONU MÜGE ANLI'DA DA TARTIŞILMIŞTI

 

Türkiye'nin günlerce konuştuğu Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen'in ölümüne ilişkin soruşturmada Adli Tıp'tan istenen rapor savcılığa ulaşmıştı.

Aleyna Çakır'ın adli tıp raporunu canlı yayında paylaşan Müge Anlı "Torunum Lokum 'puzzle'ımın iki parçasını yemiş gibi hissediyorum." şeklinde açıklamıştı. 

Adli Tıp'ın raporunda, asılma dışında iç kanama, beyin doku harabiyeti, iç organ ve büyük damar yaralanması ve zehirlenme gibi bulgulara rastlanmadığı belirtilerek, "Ölümün, ası sonucu meydana gelmiş olduğu oy birliğiyle mütalaa olunur" denilmişti.

Hazırlanan Adli Tıp Raporu’nun dava dosyasına girmesinin ardından Müge Anlı’dan ilk açıklama geldi. Anlı, “Beklenen rapor dendi ben hiç beklemiyordum. Bir gariplik var, birileri doğru söylemiyor” demişti.

3 Haziran'da Ankara'daki evinde olarak bulunan (Sema Esen) Aleyna Çakır'ın adli tıp raporunu Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Şevki Sözen ve davanın avukatı Umur Yıldırım canlı yayında değerlendirmişti.

Müge Anlı, Aleyna Çakır'ın adli tıp raporunu canlı yayında paylaşmıştı. Müge Anlı, Aleyna'nın Adli Tıp raporunun çıktığını fakat beklenilen esas raporun olmadığı belirtti. Günlerce uğraşılan bir puzzele'ın bir iki parçası eksik kalır ya bu hikâyede öyle oldu demişti.

Adli Tıp raporuna göre, Aleyna'nın tırnaklarından ve üzerinde bulunan sperm örneklerinin aynı kişiye ait olduğunun belirlendiği ifade edildi. Anlı Konuşmuyorsun demesinler diye bu haberi de işlemek istedim şeklinde ifade etti kendisini. Ve artık burada yapılacak şeyin bu DNA'nın Ümitcan Uygun'a mı ait olup olmadığı soruşturulması gerektiği belirtildi.

 

j.JPG

 

Müge Anlı raporla ilgili "Bu konuyla ilgili ne hissediyorum biliyor musunuz? 1500'lük puzzle vardır, günlerce uğraşırsınız, sonra gelir benim torun Lokum onun 2 tane parçasını alır kaçırır yer. Günlerce uğraşmışsın ama hiçbir zaman o tablo tamamlanmayacak bilirsin. Burada öyle hissediyorum." dedi

Aleyna Çakır'ın evde ölü bulunmasının ardından, kendisine şiddet uygulayan ve görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşmasının ardından baş şüpheli olan sevgilisi Ümitcan Uygun ile ilgili konuşan, davanın avukatı Umur Yıldırım, Aynı erkeğe ait olduğu tespit edilen sperm ve tırnaktaki DNA'ların Ümit Uygun'a ait olup olmadığının araştırılmadığına dikkat çekti.

 

‘BİR GARİPLİK VAR’

 

Bu olayda birçok kişi bildiğini anlattı ama daha sonra yaşananlardan sonra o insanlar yok oldu. Telefonlarını değiştirdiler. Burada anlatılanların ne kadarı dosyada. Benim elimdeki ifadeler ne kadar nerelerde çok merak ediyorum. Adli tıp raporunda annenin ve arkadaşlarının söylediği yüzdeki çöküklük nerede? Tek soru soruyorum... Bir gariplik var yani... Demek ki birileri doğru söylemiyor. DNA örneği var sperm örneği var. Ümitcan'a da sesleniyorum. O gece sen gitmedinse kim gitti? Onu söyle...”

Aleyna Çakır'ın devam eden soruşturmasında, olayın cinayet mi intihar mı olduğunun tespit edilmesi belirlenmesi için beklenen raporda asılma dışında iç kanama, beyin doku harabiyeti, iç organ ve büyük damar yaralanması ve zehirlenme gibi bulgulara rastlanmadığı belirtilerek, "Ölümün, ası sonucu meydana gelmiş olduğu oy birliğiyle mütalaa olunur" denildi.

 

a-007.JPG

 

 

BAŞ ŞÜPHELİ ÜMİTCAN UYGUN!

 

Aleyna Çakır'ın evde ölü bulunmasının ardından, kendisine şiddet uygulayan ve görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşmasının ardından baş şüpheli olan sevgilisi Ümitcan Uygun gözaltına alındı. İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Uygun'un annesi Gülay Uygun bir süre sonra yakınları tarafından bir akrabasının evinin yakınındaki dağlık alanda başından silahla vurulmuş halde bulundu. Gelen sağlık ekiplerince yapılan kontrolde, Gülay Uygun'un öldüğü tespit edildi. Yapılan ilk incelemede ise Gülay Uygun'un intihar ettiği belirlendi.

Aleyna Çakır'ın devem eden soruşturmasında, olayın cinayet mi intihar mı olduğunun tespit edilmesi belirlenmesi için 1. Adli Tıp Kurumu İhtisas Başkanlığı tarafından beklenen rapor geldi. Raporda, Çakır'da az sayıda sperm hücresi görüldüğü, kafatasında kırık, kafa içi kanama, beyin kanaması, beyin doku harabiyeti, iç organ ve büyük damar yaralanması görülmedi.

Genç kızın ölümünde iple asılmasının dışından ölüme neden olacak bir durum olmadığı tespit edildi. Olay yerinde yapılan incelemede şüpheli bir durumun olmadığı belirtilen raporda, Çakır'ın bulunduğu ortam, bulunuş şekli ve olay yeri inceleme bulguları ile birlikte yapılan değerlendirme sonucunda kesin ölüm sebebinin, iple asılması sonucu gerçekleştiği ifade edildi.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.