Ali Ağaoğlu'ndan İstanbul itirafı! 'Kumu Marmara’dan demiri hurdadan çektik'

Ali Ağaoğlu'ndan İstanbul itirafı! 'Kumu Marmara’dan demiri hurdadan çektik'

İstanbul'un yapı stokuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ali Ağaoğlu, "O dönem İstanbul'daki inşaat malzemeleri bugün inşaata sokulmayacak malzemeydi. Kum denizden geliyordu. Yarısı midye kabuğu, yarısı balçık, inşaata giderdi ve inşaat yapılırdı" dedi.

Maraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat günü meydana gelen ve 11 ilde yıkıma yol açarak 43 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından, 14 yıl önce söylediği "Deprem olursa İstanbul'a ordu bile giremez, ölen şanslıdır" sözleri gündem olan Ali Ağaoğlu, yeni açıklamalarda bulundu.

 

'BUGÜN İNŞAATA SOKULMAYACAK MALZEMEYDİ'

 

Odatv'den Can Özçelik’e konuşan Ağaoğlu, İstanbul'daki yapı stoğunu en iyi bilen 3 kişiden birisi olduğunu iddia ederek şunları söyledi:


"O dönem İstanbul'daki inşaat malzemeleri maalesef bugün inşaata sokulmayacak malzemeydi. Kum denizden geliyordu. Yarısı midye kabuğu, yarısı balçık, inşaata giderdi ve inşaat yapılırdı. O dönem demir için ihtiyaç belgesi alırdın, Karabük'te 6 ay sıra beklerdin bir kamyon demir için. Demirler en kalın 12'lik kangal demirdi, düzeltirken bile kırılırdı. Bu dediğim 60-70-80'li yıllardı. O dönem ben inşaat yapmıyordum, babamın yanındaydım. Babam inşaat da yapıyordu inşaat malzemesi tedarikçisiydi de veriyordu. O dönem yapılan inşaatlarda özel binalar hariç kullanılan malzeme buydu. Yüzde 99'u böyle yapıldı, kim yaptıysa böyle yaptı."

 

'KUMLARI DENİZDEN, DEMİRLERİ HURDADAN ÇEKTİK' DEMİŞTİ


Ağaoğlu, 17 Ağustos 1999 depreminin 10'uncu yıldönümünde Referans Gazetesi'ne İstanbul'un konut yapısıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Avazım çıktığı kadar bağırıyorum. İstanbul konut inşaat sektörünü en iyi bilen isimlerden biri olarak söylüyorum ki; mevcut yapı stoğunun yüzde 70'i deprem açısından güvenli değil. 1970'li yıllarda İstanbul'un Anadolu yakasında yapılan yapıların büyük bir kısmına inşaat malzemesini ben sattım. Kumları Marmara Denizi'nden demirleri hurdadan çektik. O zamanın şartlarında en iyi malzeme buydu. Sadece biz değil tüm firmalar aynı şeyi yapıyordu. Deprem olursa İstanbul'a ordu bile giremez, ölen şanslıdır" itirafında bulunmuştu.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.