Ali Babacan iflas eden TV kanalını satın alıyor

Ali Babacan iflas eden TV kanalını satın alıyor

Yeni parti kurma tarihini önümüzdeki yıla erteleyen Ali Babacan'ın, İflas ederek kapanan Kanal A'yı alacağı iddia edildi.

Ahmet Davutoğlu ile ipleri kopardıktan sonra,yeni parti kurmak için hazırlıklarını sürdüren ve 2020'nin Ocak ayında partisini kamuoyuna ilan etmesi beklenen Ali Babacan'ın medya gücü de oluşturmak için çalışmalara başladığı öğrenildi.

 

Medyaradar'ın iddiasına göre; 1996’da kurulan ve 2017 yılında borçları nedeniyle iflas bayrağını çeken Kanal A için Babacan ve ekibi devreye girdi.

Kanal A'nın borçlarının Babacan tarafından ödenerek yeniden yayın hayatına dönmesinin sağlanacağı belirtildi.

 

MAKUL BİR TEKLİF GELİRSE SATARIZ

Termikel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaya, Eylül 2017’de yaptığı bir açıklamada, “Makul bir teklif gelirse satarız. Konuşuruz. Neticede iş adamıyız” ifadelerini kullanmıştı.

 

 

PARTİYİ NE ZAMAN KURACAK?

 

Ali Babacan’ın yeni yılın ilk ayında İçişleri Bakanlığına kuruluş dilekçisini vermesi bekleniyor.

Ali Babacan daha önce yaptığı açıklamada kuruluş tarihine ilişkin ”Bizim gönlümüzden geçen tarih 2019 sonuydu. Merkezindeki tüzel kişiliği kurulacak bir de bunun teşkilatlanma aşaması var” demişti.

Ali Babacan, partileşme tarihine ilişkin yeni bir karar oluşturdu.

Parti Tüzüğü, Parti Programı ve Kurucular Kurulu çalışmalarında son aşamaya gelen Babacan ve kurmayları, aralık ayının son iki haftası içinde İçişleri Bakanlığı’na kuruluş dilekçesini vermeyi planlıyordu. Ancak son yapılan istişarelerin ardından partinin kuruluş tarihinin Ocak 2020’ye ertelendiği öne sürüldü.

 

GEREKÇE 17/25 ARALIK KAYGISI MI?

Ankara kulislerine yansıyana göre, yapılan tartışmalarda Aralık’ın son haftasının “17/25 Aralık yolsuzluk operasyonları” tarihine denk gelmesi nedeniyle kuruluşun Ocak ayına ertelendiği yolunda.

Babacan ve arkadaşlarının “spekülasyonlara yol açmamak” ve “özellikle bu tarihin seçildiğine dönük bir algı oluşmaması” için karar değiştirdiği konuşuluyor.

İkinci bir gerekçe olarak da Davutoğlu'nun partisini Aralık ayı içinde kurmasının ertelemede etkili olduğu ifade ediliyor.

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.