Ali Babacan, kendi köyünün Türk ismini değiştirip, Rum isim koymuş

Ali Babacan, kendi köyünün Türk ismini değiştirip, Rum isim koymuş

Ali Babacan'ın kendi köyünün Türkçe olan adını Antik Yunan'daki adına atıfla "Parlasan" yaptığı ortaya çıktı...

Altılı Masa’nın ortaklarından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve ekibinin son zamanlarda "Devrim Kanunları" ve “Türklük” karşıtı açıklamaları ülke çapında büyük yankı uyandırdı.

Bununla birlikte Babacan’ın Türklük karşıtı hamlelerine geçmiş yıllarda bir yenisini daha eklediği anlaşıldı.

Gelin önce Ali Babacan'ın hikayesini anlatalım...

Babacan, 4 Nisan 1967 tarihinde Ankara’da doğdu. Babası ve Dedesi ise aslen Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesine bağlı Parlasan köyündendir.

Dedesi Ali Babacan 1920’li yıllarda Şereflikoçhisar ve etrafındaki köylerde ticaret yaptı. Babası Hilmi Babacan’ın da dünyaya gelmesiyle birlikte aile hep birlikte Ankara’ya göç etti.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da 1967 yılında burada dünyaya geldi.             

Babacan’ın köyünün adı ise günümüzde “Parlasan” olarak değiştirilmiş durumda. 

Eski adı ise Türkçe'ydi...

Adı: Değirmenyolu

Söz konusu değişiklik Babacan’ın Başbakan Yardımcısı olduğu dönemde (2009-2014) gerçekleşti. Resmi olarak köyün Türkçe adı 2011 yılında kaldırılarak, Parlasan olarak düzenlendi.

Köyün ismi Parma (Ev) ve Sos (Yerleşim) anlamına gelen "Parnassos" kelimesinden geliyor. Son yıllarda yapılan kazılar sonucunda da bölgede Parnassos antik kentine ait çeşitli kalıntılara ulaşıldı.

Parnassos antik kenti ise milattan sonra 469-470 tarihleri arasında kurulan Roma ve Bizans imparatorlukları toprakları arasında yer aldı.

Hıristiyanların Kudüs’e giden Hacı Yolu (Pılgrım’s Road) güzergahı Parlasan köyünden geçmekte ve burada antik “Parnassos” şehri kalıntıları bulunmaktadır. Parlasan’ın güneydoğusunda, Kefkeli Mevkii’nde ve Parlasan-Palazobası yolu üzerinde yapılan kazılarda kilise kalıntıları bulunmuştur.

Babacan geçtiğimiz günlerde HaberTürk kanalının canlı yayınında Devrim Kanunlarını hedef alarak “Devrim kanunlarının o gün için bir mantığı var ama bugünün şartlarına göre tekrar bakmamız gerekiyor” demesiyle eleştirilerin hedefi olmuştu.

Öte yandan DEVA Partisi Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Sanem Oktar da katıldığı bir radyo programında Anayasa’daki “Türklük” vurgusunu hedef alarak Türklük tanımını Anayasa’dan kaldırmak istediklerini söylemişti.

Bu açıklamaların ardından Ali Babacan'ın kendi köyünün Türkçe olan adını Antik Yunan'daki adına atıfla "Parlasan" yapması dikkat çekti.

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.