Ali Babacan'dan "gel" diyen AK Parti'ye flaş cevap

Ali Babacan'dan "gel" diyen AK Parti'ye flaş cevap

Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki’nin AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlediği toplantıya dair önemli detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Mehmet Özhaseki’nin geçen hafta düzenlediği toplantıya eski AK Partililer de katılmış, Bülent Arınç’ın ‘beka’ çıkışı toplantıya damga vurmuştu. Edinilen bilgilere göre, toplantıya, Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan gibi yeni parti kuracağı iddia edilen isimler katılmamıştı.

Sözcü Gazetesi’nden Veli Toprak’ın haberine göre, Bülent Arınç’ın ülkede beka sorunu olmadığını, seçim stratejisinin yanlış olduğunu ifade eden sözlerinin yanı sıra, “Görüştüğüm her 10 kişiden 9'u Ali Babacan'ı istiyordu. Madem aday gösterilmedi, Özhaseki'nin gezilerine Babacan da davet edilsin, birlikte gezsinler” dediği öğrenildi.

Odatv’de yer alan bilgilere göre, Bülent Arınç’ın bu sözleri AK Parti içinde tartışmalara neden olurken, eski TBMM Başkanı’nın başka ifadeleri de ortaya çıktı.

İddialara göre muhalefete “Zillet-illet” denilmesini eleştiren Bülent Arınç, “Arkadaşlar bu sözleri söylediklerimiz konu komşumuz. Yarın seçimler geçtiğinde birbirimizin yüzüne bakacak durumumuz olsun. Bu dili kullanmayalım” sözleriyle tepki göstermiş.

Eski bakan ve eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek de ‘beka’ tartışmalarına dahil olarak, bu hususta tabanla tavan arasında görüş farklılığı bulunduğunu vurgulayarak, böyle bir sorun olup olmadığını kesinleştirip, buna göre konuşulmasını talep etmiş.

ALİ BABACAN, AK PARTİ’NİN DAVETİNE NE CEVAP VERDİ?

Bülent Arınç’ın Ali Babacan’la ilgili sözlerine Mehmet Özhaseki’nin, “Gelmek isterse kapımız açık” dediği ancak AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin’in Babacan’ı birkaç kez çağırdıklarını ancak “Gelmeyeceğim” cevabını verdiğini toplantıdakilere aktardığı öğrenildi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.