Ali Babacan'dan ittifak açıklaması: MHP hariç HDP dahil ittifak kurarız!

Ali Babacan'dan ittifak açıklaması: MHP hariç HDP dahil ittifak kurarız!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, HaberTürk TV'de gazeteci Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı.

"İktidar tarafındaki iki parti bizimle görüşmekten kaçıyor. İktidar tarafındaki iki parti haricindeki diğer partilerle ilişki zeminimiz sıcak. Buna HDP de dahil." diyen Babacan, Cumhur İttifakı dışındaki partilerle sıcak zeminleri olduğunu söyleyerek  ilginç şeyler açıkladı.

"Seçim günü gelsin, herhangi bir ittifaka girer miyiz, girmez miyiz, o gün karar veririz. Bütün partilerle diyalog ve istişare içindeyiz. İktidar tarafındaki iki parti bizimle görüşmekten kaçıyor. Bizim korkacak bir şeyimiz yok. Alnımız dik. İktidar tarafındaki iki parti haricindeki diğer partilerle ilişki zeminimiz sıcak. Buna HDP de dahil. Diyalog kapılarımız açık. Geçenlerde bizi ziyarete geldiler." diye itiraf niyetine açıklamalarda bulunan Babacan Anayasa'yı da değiştireceklerini söyledi.

Anayasa değişikliği konusunda, "Sistem değişikliğinden bahsediyorsak tek başına bir partiyle olmaz, hatta meslek kuruluşlarını da içine alarak. Bizim açıklamamızdan 4 gün sonra sayın Erdoğan 'Hadi gelin anayasa değiştirelim' dedi. Bir bakıma ön alma, rol çalma. Bizim 74 maddelik anayasa değişikliği paketimiz hazır. Ama bunu tek başına açıklamamızın bir anlamı yok. Oturup bunu olgunlaştırmamız lazım. Çalışmalarımızı birbirine yaklaştırma gayreti. İlişki zemininin sıcak tutulması çok çok önemli." diyerek Millet ittifakının HDP'yle anayasa hazırladı haberlerini de doğrulamış oldu.

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.