Ali Hikmet İnce'den Ankara kulisi: 'Asgari ücretin 4 bin lira ve üzerinde bir rakam olması erken seçim işareti olabilir!'

Ali Hikmet İnce'den Ankara kulisi: 'Asgari ücretin 4 bin lira ve üzerinde bir rakam olması erken seçim işareti olabilir!'

Ali Hikmet İnce, Ankara Kulislerinde Asgari ücretin 4 bin lira ve üzerinde bir rakama bürünmesinin yaz veya sonbahar aylarındaki 'erken seçimin işareti' olabileceğini ifade etti.

Çalışan bütün kesimlerin/kişilerin - ve hatta bütün emeklilerin! - gözü ve kulağı ‘asgari ücret haberleri’nde!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Katar ziyareti öncesinde konu hakkındaki açıklamaları ilgi uyandırdı ve farklı değerlendirdi.

Hükümet yanlısı medya, 1 Ocak 2022’de yürürlüğe girecek ücretin 4 bin liradan aşağı olmayacağını haberleştirdi. Bazılarına göreyse, telaffuz edilen miktar daha da yükseltilmeliydi. Muhalefet sözcüleri ve muhalif medya mensuplarınca da maaşlara Özal dönemlerindeki gibi yüzde 100’e yakın/aşan artışların gerektiği ileri sürüldü.

Devreye birçok kulis haberi ve rivayet girdi, dolaşmaya başladı. İlk şıkta asgari ücretin belirlenmesinde seyyanen 1000 lira ve yüzde 15 - 20 oranında zammın esas alındığı konuşuldu. Daha sonra da adı geçen kalemin sadece belli sayıda işçiye verilen tutar olmadığı, aksine bütün çalışanlara ve emeklilere de etki edeceği bilindiğinden ‘askıya alındığı’ veya başka alternatifler üzerinde çalışıldığı aktarıldı. 

 

ERKEN SEÇİM BELİRTİSİ OLABİLİR

 

İkinci şıkta ise, yüzde üzerinden yapılabilecek yükseliş ele alındı. Rakamın 4 bin lira ve üzerinde oluşabilmesi içinse yüzde 40 ile 50 aralığında zam gerekliydi. 

İşveren de kendisine çalışan başına sağlanan fon/sosyal destek kaleminin artırılması ısrarındaydı.

Her ne kadar ücretin ‘Asgari Ücreti Tespit Komisyonu’nca belirleneceği bilinse de, son noktayı/kararı Sayın Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı/onayı beklenecek.

‘Ankara Kulisi’ne son noktayı koymadan kimi çevrelerin rivayetini de dile getirelim: ‘Asgari ücretin 4.000 lira ve üzerinde bir rakama bürünmesi, yaz veya sonbahar aylarındaki ‘erken seçimin işareti/belirtisi’ olabilir!’


Ali Hikmet İnce
Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.