Alinur Aktaş’ın tepki çeken açıklamalarının ardından Türkan Saylan’ın oğulları harekete geçti

Alinur Aktaş’ın tepki çeken açıklamalarının ardından Türkan Saylan’ın oğulları harekete geçti

AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş’ın Türkan Saylan, Uğur Mumcu, Nazım Hikmet ve Bahriye Üçok’la ilgili sözleri gündeme damga vurmuş ve büyük tepki çekmişti.

AK Parti’li Alinur Aktaş’ın tepki çeken sözlerinin ardından Türkan Saylan’ın çocukları Çağlayan ve Çınar Örge suç duyurusunda bulundular. Savcılığa verilen dilekçede, ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama ve kişinin hatırasına hakaret’ suçunu işlediği belirtildi.

AK Parti’den Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Alinur Aktaş’ın 28 Şubat günü İnegöl’de yaptığı konuşma büyük tepki çekmişti. Aktaş’ın yaptığı konuşma nedeniyle Türkan Saylan’ın ooğulları savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Alinur Aktaş yaptığı konuşmada, CHP’li Mustafa Bozbey’i eleştirirken, “Nerede devlete ve bayrağa savaş açmış, Uğur Mumcu, Türkan Saylan, Bahriye Üçok, Nazım Hikmet’in nerede” ifadelerini kullanmıştı.

Sözcü’den Can Özçelik’in yayımladığı habere göre, Türkan Saylan’ın oğulları Çağlayan ve Çınar Örge ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Alinur Aktaş hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.