Aliyev açıkladı! Tarihi Hudaferin Köprüsü'ne Azerbaycan Bayrağı dikildi

Aliyev açıkladı! Tarihi Hudaferin Köprüsü'ne Azerbaycan Bayrağı dikildi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan Ordusu'nun İran sınırındaki Hudaferin köprüsüne Azerbaycan bayrağını astığını duyurdu.

Ermenistan dün ikinci kez ateşkesi ihlal ederken, iki ülke arasındaki çatışmalar yeniden başladı. Ermeni ordusunun sivil yerleşim yerlerine saldırısı dün geceden bu yana devam ediyor. Ermenistan tarafından Azerbaycan'ın Hızı bölgesine atılan füze havadayken imha edilirken, olası bir sivil kaybın da önüne geçildi.

Görüntülerde, ikiye ayrılan füzenin boş araziye düştüğü görüldü. Azerbaycan ordusu füzenin türünü belirlemek için inceleme başlattı.

 

"KARABAĞ AZERBAYCANDIR"

 

Bu gelişmelerin yaşandığı sırada Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev müjdeli bir haber verdi. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Aliyev, "Azerbaycan silahlı kuvvetleri, Hudaferin Köprüsü üzerinde Azerbaycan bayrağını kaldırdı. Helal olsun Azerbaycan halkına. Karabağ Azerbaycandır" ifadelerini kullandı.

 

KÖRPÜ, CEBRAİL BÖLGESİNDE BULUNUYOR

 

Aras Nehri üzerinde bulunan Hudaferin Köprüsü, sürekli olarak Ermenistan'ın saldırılarına maruz kalan Cebrail bölgesine bağlı. Hudaferin Köprüsü'ne, Güneydeki ve kuzeydeki Azerbaycan Türklerini ayırdığı için Hasret Köprüsü de deniliyor.

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.