Aliyev'den depremin yıl dönümünde dayanışma mesajı!

Aliyev'den depremin yıl dönümünde dayanışma mesajı!

6 Şubat depremlerinin birinci yılı dolayısıyla Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir mesaj gönderdi. Aliyev, yaşanan felaketin Türkiye'yi olduğu kadar Azerbaycan'ı da derinden sarstığını vurguladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 6 Şubat depremlerinin birinci yılı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mesaj gönderdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, yaşanan felaketin Türkiye'yi olduğu kadar Azerbaycan'ı da derinden sarstığını vurgulayarak, o zor günlerde Azerbaycan halkının kardeş Türk halkı ile tek yürek olduğunu belirtti.

Aliyev, Azerbaycan halkı ve devletinin, deprem haberinin ilk dakikalarından itibaren hiçbir yardım çağrısı beklemeden kardeşlik görevini yerine getirmek için tüm imkanlarını seferber ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mesajında Aliyev, "Türkiye hükümeti, sizin kararlı liderliğinizde, depremin yarattığı büyük yıkımın ortadan kaldırılması, etkilenen bölgenin yeniden canlandırılması, evsiz kalan milyonlarca insana konut sağlanması için var gücüyle çalışıyor. Şu anda Azerbaycan da Kahramanmaraş ilinde insani faaliyetlerini sürdürerek imar, ihya çalışmalarına ve sosyal tesislerin inşasına yakından katılmaktadır. Bu asil ve onurlu görevde Türkiye'nin yanında olmaktan büyük gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.


Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nda yer alan bilgiye göre Aliyev'in mesajı şu şekilde:

"Sayın Cumhurbaşkanı,

Aziz kardeşim,

Şubat 2023'te Türkiye'de meydana gelen ve on binlerce insanın ölümüne neden olan korkunç depremlerin üzerinden bir yıl geçiyor. Bu facia sonucu hayatını kaybeden kardeşlerimizin aziz hatırasını derin saygı ve hürmetle anıyor, Yüce Allah'tan rahmet, yakınlarına ise sabır diliyorum.

Bu felaket, Türkiye'yi olduğu kadar Azerbaycan'ı da derinden sarstı. O zor günlerde halkımız, Türk halkı ile bir yürek olarak facianın acısını paylaştı, kederini birlikte yaşadı. Deprem haberinin ilk dakikalarından itibaren hiçbir yardım çağrısı beklemeden Azerbaycan halkı ve devleti kardeşlik görevini yerine getirmek için tüm imkanlarını seferber etti. Meydana gelen şiddetli depremin sonuçlarının ortadan kaldırılması ve arama kurtarma çalışmalarında görev alan arama kurtarma ekiplerimiz, doktorlarımız ve gönüllülerimiz Türk meslektaşlarıyla büyük bir cesaret, kararlılık ve fedakarca omuz omuza çalıştı. Devlet ve özel kurumların yanı sıra küçükten büyüğe her bir vatandaşımız depremzedelere destek ve manevi destek sağlamak için elinden geleni yaptı.

Türkiye hükümeti, sizin kararlı liderliğinizde, depremin yarattığı büyük yıkımın ortadan kaldırılması, etkilenen bölgenin yeniden canlandırılması, evsiz kalan milyonlarca insana konut sağlanması için var gücüyle çalışıyor. Şu anda Azerbaycan da Kahramanmaraş ilinde insani faaliyetlerini sürdürürerek imar, ihya çalışmalarına ve sosyal tesislerin inşasına yakından katılmaktadır. Bu asil ve onurlu görevde Türkiye'nin yanında olmaktan büyük gurur duyuyoruz.

Bütün bunlar Azerbaycan-Türkiye sarsılmaz birliğinin ve dayanışmasının bir sonraki tezahürü olarak kardeşlik tarihine ebedi olarak kazındı. Türkiye, iyi günde de kötü günde de Azerbaycan'ın yanında olduğu gibi, biz de her zaman Türkiye'nin yanındayız ve olmaya devam edeceğiz. Çünkü biz tek millet, iki devletiz.

Sizin liderliğiniz, Türk halkının mücadele azmi, dayanışma ruhu ve güçlü iradesi sayesinde güçlü Türkiye devletinin bu zorlukların üstesinden bir an önce geleceğinden ve bu acı sınavdan onurla ve daha da güçlenerek çıkacağından eminim.

Bu acı günde bir kez daha Türkiye'nin kederini paylaşıyor, Size, hayatını kaybedenlerin ailelerine, yakınlarına, kardeş Türkiye halkına hem kendi adıma hem de Azerbaycan halkı adına başsağlığı dileklerimi iletiyorum."

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.