Aliyev'den son dakika açıklaması: 'Karabağ'da Barış Gücü olabilir, ancak...'

Aliyev'den son dakika açıklaması: 'Karabağ'da Barış Gücü olabilir, ancak...'

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dağlık Karabağ konusunda referandum yapılmasına asla rıza göstermeyeceklerini açıkladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, referandum söylentilerine kapıyı kesin bir dille kapatarak "Dağlık Karabağ'a barış gücü yerleştirilmesine karşı değiliz, ancak kendi şartlarımızı sunarız." açıklamasında bulundu.

Aliyev ayrıca, Karabağ'daki Ermeniler için "kültürel özerklik sahibi olabilirler" dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya’nın başkenti Moskova’da Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile Dağlık Karabağ konusunda görüşme ihtimalini dışlamadığını söyledi.

Aliyev, Paşinyan’la Dağlık Karabağ’ı konuşmaya hazır olduğunu, ancak tarafların krizi istikrara kavuşturmaktan uzak olduğunu düşündüğünü ifade etti.

Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den bölgedeki durumu konuşmak için Moskova’ya bir ziyaret gerçekleştirmesi yönünde bir davet almadığını da kaydetti.

Japon Nikkei gazetesine konuşan Aliyev, “Bir görüşme mümkün. Bu tür görüşmeler daha önce de oldu. Her şey gündeme bağlı. Ancak maalesef mevcut Ermenistan yönetimi ile krizin barışçıl çözümü olasılığı çok uzak” dedi.

 

'REFERANDUM YAPILMASINA ASLA RIZA GÖSTERMEYECEĞİZ'

 

Aliyev, Türkiye’nin bölgedeki krizin çözüm sürecine dahil edilmesi gerektiğini vurguladı.

Aliyev, Dağlık Karabağ konusunda referandum yapılmasına asla rıza göstermeyeceklerini vurguladı.

Dağlık Karabağ’a gözlemci ve barış güçlerinin gönderilmesine karşı olmadıklarını belirten Aliyev, Bakü’nün kendi koşullarını sunacağını ekledi.

Aliyev, “Dağlık Karabağ’da hiçbir referandum gerçekleşmeyecek. Buna asla rıza göstermeyiz. Buna müzakereler sırasında da onay vermedik, şimdi, topraklarımızın büyük kısmının geri alındığı bu dönemde böyle bir şey söz konusu olamaz” dedi.

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

SİYASETCAFE.COM

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum