'Allah katında' ortaklık

'Allah katında' ortaklık

Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın gizli ortağı olduğu iddia edilen Bosphorus 360'ın başkanı, ortağına güvenmeyip 'Allah katında' sözleşme istemiş.

7 Aralık'ta başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından, 25 Aralık'ta patlak veren ikinci dalga operasyonunda Başbakan'ın oğlu Bilal Erdoğan için hazırlandığı iddia edilen fezlekede yeni bir ayrıntı ortaya çıktı.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Yasin el Kadı'nın "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmekle" suçlandığı fezlekede, Bosphorus 360 şirketinin gerçek ortaklarının 'boş senet' formülüyle gizlendiği öne sürüldü. Şirketin yönetim kurulu başkanı olduğu belirtilen Cengiz Aktürk ile Sezgin Akbaba arasında geçtiği öne sürülen telefon kayıtlarında, şirket yöneticilerinin birbirlerine güvenmedikleri ve 'Allah katında' bir sözleşme hazırladıkları da belirtiliyor.

SÜMEYYE ERDOĞAN'DAN TWITTER İTİRAFI
 
Fezlekede yer alan ayrıntı ve iddia şöyle aktarılıyor: Bosphorus 360’ın resmi olarak yüzde 25’i Cengiz Aktürk, yüz­de 75’i Ra­bi­ya Ak­türk üze­rin­de gö­rü­nü­yor. Ak­türk, Ak­ba­ba­’dan, bir söz­leş­me ha­zır­la­ma­sı­nı is­ti­yor ve yüz­de 75’lik kı­sım­da, Usa­me Ku­tub, Mu­az Ka­dı­oğ­lu ile Ab­dul­ke­rim Ça­y’­ın eşit pa­ya sa­hip, Ra­bi­ya Ak­tür­k’­ün, his­se­si ka­dar şir­ke­tin tüm mal var­lı­ğı­nın bu or­tak­la­ra ait ol­du­ğu­nu yaz­ma­sı­nı is­ti­yor. Kayıtlara göre, an­laş­ma­nın im­za­ya açı­la­ca­ğı, ki­şi­ler ara­sı­na ge­re­kir­se Bi­lal Er­do­ğa­n’­ı da ya­za­cak­la­rı­nı söy­le­dik­le­ri tes­pit edi­li­yor.

Ve bu söz­leş­me­nin hu­ku­ki ge­çer­li­li­ği ol­ma­dı­ğı da ko­nuş­ma­la­r­dan an­la­şı­lı­yor. Ak­türk, Ak­ba­ba­’ya, “Bunun bel­ge ola­rak hu­ku­k­ta ge­çer­li­li­ği yok ama Al­lah ka­tın­da­” di­yor. Ak­ba­ba da, “Buna rağ­men biz ver­mi­yo­ruz derlerse, o za­man biz Al­lah ka­tın­da he­sa­bı­mı­zı so­ra­rı­z” di­ye ko­nu­şu­yor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.