Alman gazeteden flaş yazı! Erdoğan seçimi iptal edecek

Alman gazeteden flaş yazı! Erdoğan seçimi iptal edecek

Berliner Zeitung gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimleri iptal edeceğini iddia etti. İşte ayrıntılar;

Türkiye’de 24 Haziran Pazar günü yapılacak seçimler, Almanya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinin de gündeminde yer alıyor.

DW Türkçe’de yer alan habere göre; Berliner Zeitung gazetesi sayfasında, Türkiye'de 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleri seçimine yönelik bir yoruma yer verdi.

Gazete, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 yıl sonra kendisi için tehlikeli rakiplerle karşı karşıya olduğuna dikkat çekti:

"Kendisini Peygamber katına çıkaran bir seçmen kitlesiyle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şimdiye kadar mağlup edilemez görünüyordu. Ancak otokrat, kariyerinin en önemli seçimi öncesinde birden güç kaybetmeye başladı. Şimdiye kadar muhalefetin kazanma şansı hiç bu kadar yüksek olmamıştı. Neredeyse tüm anketler Erdoğan'ın ilk turda çoğunluğu sağlayamayacağına işaret ediyor.”

“AVRUPA HAZIRLIKLI OLMALI”

Alman gazete, Erdoğan için “15 yıldır ilk kez kendisi için gerçekten tehlikeli olacak rakiplerle karşı karşıya” dedikten sonra “Seçimin ikinci tura kalması durumunda, her şey muhalefetin birlik olup olamayacağına bağlı. İyi bağlantıları olan bir köşe yazarı Erdoğan'ın seçimi yine iptal edebileceği spekülasyonunu yaptı. İşte bu ülkeyi tam bir krize sürükler. Avrupa hazırlıklı olmalı” ifadelerini kullandı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.