Alman mucizesi: Kartal Bebek’ten sevindirici haber

Alman mucizesi: Kartal Bebek’ten sevindirici haber

Almanya hükümetinin tıbbi ve ekonomik katkılarıyla kalp nakli yapılan Kartal bebekten sevindiren bir gelişme daha yaşandı. İşte ayrıntılar;

Almanya’da Giessen Üniversite Kliniği’nde yeni bir kalp bekleyen 5 aylık Kartal bebek, geçtiğimiz hafta yeni kalbine kavuşmuştu.

Kalp ve Damar cerrahı Prof. Hakan Akıntürk’ün gerçekleştirdiği kalp nakli başarılı geçti. Önce yapay kalbin çıkarılması için Kartal bebek geçen hafta pazar akşamı ameliyata alındı. Ardından yerel saatle saat 20.00’de yeni kalp geldi ve Kartal bebek hemen kalp nakli için tekrar ameliyathaneye yatırıldı.

Kalp naklini pediatrik kalp damar cerrahı Prof. Hakan Akıntürk yaptı. Kartal bebek Almanya saatiyle sabah saat 03.00’te ameliyathaneden çıktı. Doktor Hakan Akıntürk, kalp naklinin ardından 48 saatin önemli olduğunu ifade etmişti.

KARTAL BEBEK GÖZLERİNİ AÇTI

Kalp nakli yapılan 5 aylık Kartal Yıldırım, gözlerini açtı. Doktorlar ameliyatın iyi geçtiğini fakat nakilden sonra ki 48 saatin önemli olduğunu belirtmişti. Ameliyattan sonra ilk 48 saatte herhangi bir komplikasyon oluşmaması ve vücudun yeni kalbi kabul etmesi için beklenmesi gereken süre de bitti. Kalp naklinin ardından Kartal bebek gözlerini açtı ve ailesini, sevenlerini sevinç gözyaşlarına boğdu.Kartal bebekten gelen sevindiren haber ekonomik ve tıbbi konuda büyük katkı sağlayan Almanya’yı da mutlu etti.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.