Alman propaganda kanalı DW'den ilginç iddia: Suriyelilerin Suriye'ye yerleştirilmesi demografiyi bozacak

Alman propaganda kanalı DW'den ilginç iddia: Suriyelilerin Suriye'ye yerleştirilmesi demografiyi bozacak

Alman propaganda kanalı DW ilginç bir iddiada bulundu. DW yayınladığı bir haberde Suriyeli sığınmacıların Suriye'ye yerleştirilmesinin demografiyi bozacağını iddia etti.

Sığınmacıların Türkiye'de kalması için canla başla çalışan, Avrupa'nın sığınmacılara karşı sınırlara yerleştirdiği ses bombasıyla ilgili haberi Türkiye'ye kısıtlayan Türk düşmanı Alman propaganda kanalı DW, Suriyeli sığınmacıların Suriye'ye yerleştirilmesinin demografiyi bozacağını iddia etti.

Uluslararası Af Örgütü'nün  2015 yılında yayımladığı bir belgeselde Kürtçü terör örgütünün bölgede yaptığı demografik değişim işlenmişti. 

DW yaptığı haberde Türkiye'nin 1 milyon sığınmacıyı geri göndermesinin bölgenin demografisini büyük ölçüde değiştireceğini ileri sürdü. 

DW, sığınmacıların güvenlik ve gelecek korkusu içerisinde olduğunu iddia etti.

Haberde "Şimdi ise Ankara "Sığınmacıların yerleştirileceği söylenen bölge ülkenin kuzeyinde, kısmen de Kürtlerin çok yoğun yaşadığı bir coğrafya. Türkiye söz konusu bölgede etkisini Kürtlerin aleyhinde artırıyor." ifadeleri kullanıldı. 

 

Suriye uzmanı olduğu ileri sürülen Salam Said adlı birisinin görüşlerine verilen haberde şu ifadeler yer aldı:

 

'Suriye uzmanı Salam Said, sığınmacıların Kuzey Suriye’ye yerleştirilmesi fikri ile Türkiye Cumhurbaşkanı’nın uzun süredir hedeflediği bir planı da hayata geçirmeye çalıştığını iddia ediyor. Türkiye'nin 2016'da Suriye'nin kuzeyindeki bazı bölgelere girdiğini hatırlatan Said, söz konusu bölgede yaşayan Kürtlerin de o zamandan beri baskı altına alındığını kaydediyor. Said’e göre Erdoğan’ın hedefi Kuzey Irak’taki gibi bir bölgesel ve otonom Kürt yönetimi kurulmasını engellemek.

Said'e göre, eğer Erdoğan yaklaşık 1 milyon Suriyeli Arap sığınmacıyı Suriye’nin kuzeyine yerleştirmeyi başarırsa, bu o bölgede yaşayan Kürtlere büyük darbe olacak. Böyle bir adım o bölgedeki demografik yapıyı genel olarak Kürtlerin aleyhine çevirebilir. Ve orada yaşayacak Suriyeli Arap sığınmacılar da Türkiye'nin desteğine ihtiyaç duymak durumunda kalır. Böylece siyasi ve ekonomik olarak Türkiye'ye de bağımlı olabilir. İlaveten Türkiye Suriye'nin kuzeyindeki bir bölümü tamamen kendi kontrolü altına almış olacak.'

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.