Alman yazar batıyı böyle uyardı! Müslümanlar birleşirse süper güç olur

Alman yazar batıyı böyle uyardı! Müslümanlar birleşirse süper güç olur

Alman gazeteci – yazar Hecht-Galinski, Müslümanlar için çok önemli ifadeler kullandı. İşte haberin ayrıntıları;

Alman gazeteci Hecht-Galinski batıyı uyardı ve 1,5 milyar Müslümanın birleşmesi halinde dünya çapında büyük bir güç olacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'nin Kudüs kararına hemen reaksiyon gösteren tek devlet adamı olduğunu belirten, Alman gazeteci Hecht-Galinski, İslam İşbirliği Teşkilatı ülkelerinin, Müslümanlara birlik ve beraberlik mesajı vermesi gerektiğini ve 1,5 milyar Müslümanın dünya çapında büyük bir güç olacağını söyledi.

Eski Almanya Yahudi Merkez Konseyi Başkanı Heinz Galinski'nin kızı olan Evelyn Hecht-Galinski, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü ‘İsrail'in başkenti’ olarak tanıma kararını, bunun ardından yaşanan süreci ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın girişimlerini değerlendirdi.

TRUMP, EVANJELİKLERE VERDİĞİ SÖZÜ YERİNE GETİRDİ

ABD Başkanı Donald Trump'ın aldığı Kudüs kararı nedeniyle dehşete düştüğünü ancak şaşırmadığını söyleyen Hecht-Galinski, Trump'ın kendisine destek veren Evanjeliklere seçim kampanyasında verdiği sözü yerine getirmek istediğini, bu grubun karardan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Hecht-Galinski, Avrupalıların, Trump'ın uluslararası hukuka aykırı olan bu adımının arkasından gitmemelerini ümit ettiğini kaydetti.

ERDOĞAN'IN HAKLI TEPKİSİ

İİT üye ülkelerin Doğu Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak tanımasının hatırlatılması üzerine Hecht-Galinski, “Trump'ın inanılmaz provokasyonundan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gösterdiği tepki haklı olmaktan öteydi. ABD'nin Kudüs kararı dünya çapında eleştirilmesine rağmen bunun herhangi bir sonucu olmadı. Erdoğan karara hemen reaksiyon gösteren tek devlet adamı oldu” diye konuştu.

İsrail hükümetinin ve Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın politikası nedeniyle öfkeli olduğunu, Filistinlilerin ise bundan memnuniyet duyduğunu belirten Hecht-Galinski, “Bu bağlamda Erdoğan'ın açıkça ifade ettiği sözleri önemli bir işaret, Türk Büyükelçiliğinin Doğu Kudüs'e taşınacağı açıklamasını da tüm ülkelerin örnek alması gereken bir sinyal olarak görüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

ABD KENDİSİNİ GÖZDEN DÜŞÜRDÜ

“ABD, bu karardan sonra Filistin ile İsrail arasında arabulucu olabilir mi?” sorusuna Hecht-Galinski, “ABD, arabulucu olarak çoktan kendisini gözden düşürdü ve artık ciddiye alınamaz. Trump hükümeti tek taraflı tutumuyla inandırıcılığını kaybetti. Ayrıca Trump'ın Kudüs kararının hukuki bir etkisi yoktur. Ancak bu, sonuçsuz kalmaması gereken, Filistin'e ve Müslüman dünyasına karşı açık bir saldırganlık eylemidir” cevabını verdi.

 

Gazze'nin yardıma ihtiyacı olduğuna dikkati çeken Hecht-Galinski, buradaki hazin durumun dünya tarafından hemen hemen unutulduğunu ve medyada yeterince konu edilmediğini vurguladı.

1,5 MİLYAR MÜSLÜMAN BÜYÜK GÜÇ OLUR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın haklı olarak Kudüs'ün kaderinin sadece ABD'ye bırakılamayacağını vurguladığını ifade eden Hecht-Galinski, “Tüm Müslüman devletlerin Erdoğan'ın tepkisini desteklemesi gerekiyor. Trump'ın kararına karşı çıkan 57 İİT üyesi kendi içinde kavgaya devam ettiği sürece, bu ihtilaflar, Batı'nın tutumunu ve ‘Yahudi devletini' daha da güçlendirecek. Bu, zararlıdır ve Filistin halkı için felakettir” diye konuştu.

"MÜSLÜMANLAR UYUM İÇİNDE OLMALI"

İİT ülkelerinin, Müslümanlara birlik ve beraberlik mesajı vermesi gerektiğini anlatan Hecht-Galinski, “Sonuçta 1,5 milyar Müslüman dünya çapında bir güç olabilir. Ancak bu, uyum içinde olur, kavgalarla değil” dedi. Hecht-Galinski, Erdoğan'ın, BM Genel Kurulunda Kudüs kararının oylanması öncesinde “dünyanın Trump tarafından satın alınamayacağını” söylediğine işaret ederek bunun, ABD'den askeri yardım alan ülkelere bu yardımın kesileceği tehdidinde bulunan Trump'ın şantajına karşı çok önemli bir açıklama olduğunu kaydetti.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.