Almanya Euro kullanmak istemiyor mu?

Almanya Euro kullanmak istemiyor mu?

Euro Bölgesi Ülkeleri Euro'dan vaz mı geçti

Bilindiği üzere Avrupa Birliği 1 Ocak 2002 tarihinden itibaren tek para birimi uygulamasına (Euro) geçmişti. Avrupa Birliği ülkelerinden olan ve Euro sistemini en başta destekleyen ülkelerden biri olan Almanya ise 1999-2002 yılları arasında hem kendi para birimi Alman Mark’ını hem de Euro’yu kullanmış , 2002 yılında tam uygulamaya geçmişti.

Ünlü basın organı Welt.de’ın iddiasına göre; ekonomideki kaymalara düşürülen faiz oranlarının bile yararı yok.. IMF uzmanları banka sahiplerine kamulaştırmaya eşdeğer bir çözüm öneriyorlar Almanya’ya. Fakat buna Alman ekonomistleri şiddetle karşı çıkıyor ve Washington’dan gelen tavsiyelere ihtiyaçları olmadıklarını belirtiyor.

Euro Bölgesi’nde İtalya’nın resesyano (durgunluk) girmesi gözlerin Almanya’ya da çevrilmesine neden olmuştu. Ardından yaşanan Brexit kararları endişelerin daha da artmasına sebep oldu.

Alman piyasaları bugün Almanya’da açıklanacak olan Sanayi Üretimi ve Ticaret Dengesi verilerini merakla bekliyor.

Almanya’daki ekonomik çalkalanmaların bir diğer sebebi ise özellikle Çin ile yaşanan ticaret savaşları.

Euro Bölgesi cephesindeki gelişmeler sadece İtalya ve Almanya ile sınırlı değil, Almanya’nın ardından İspanya’da ekonomik büyümede yavaşlama olduğunu bunun da nedeninin sanayi üretimindeki düşüş olduğunu belirtti.

Anlaşılan o ki Yunanistan ile başlayan daha sonra İngiltere, İtalya’ya sıçrayan Euro Krizi; Euro Bölgesi’nin lokomotif ülkesi olarak adlandırılan Almanya’yı da etkilemiş durumda.

 

siyasetcafe.com

 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.