Almanya Türkiye'den yeniden işçi alacak!

Almanya Türkiye'den yeniden işçi alacak!

Sosyal Hayır Kurumu AWO, Almanya’da çalışmak isteyen Türk bakım elemanlarıyla bu ay İstanbul’da iş görüşmesine başlıyor.

Uluslararası Sosyal Hayır Kurumu AWO tarafından yapılan çalışmada artık sona gelindi. Proje kapsamında Türkiye’den yeniden Almanya’ya işçi alımı söz konusudur. Ağustos ayı içinde Almanya’da çalışmak isteyen tüm Türk vatandaşları, kuruma müracaat edebilirler. Hasta ve yaşlı bakımı için işçi statüsünde alınacak olan vatandaşlar, yapılacak mülakat sonrası Almanya’da aylık en az 3 Bin Euro ile çalışmaya başlayacaklardır.

 

kureselhastabakici.png

Almanya Yaşlanıyor, Almanya’ya Türkiye Bakacak!

 

Avrupa’nın en yaşlı nüfusuna sahip ülkelerinden biri olan Almanya’da geçtiğimiz günlerde yeni bir yasa değişikliği yapıldı. Gün geçtikçe yaşlı ve bakıma muhtaç kişi sayısının arttığı Almanya’da, yaşlı bakımı için eleman ihtiyacı da artmıştır. Bunun için Sosyal Hayır Kurumu AWO ve İletişim Strateji Şirketi (PKS) ortak olarak, 1 Ocak 2020 yılında yürürlüğe girecek olan yasaya ilişkin çalışmalarını başlattı.

 

Türkiye’den Almanya’da yaşlı ve hasta bakımı için çalışmak üzere işçi alımı, mülakatlar sonucunda yapılacak. İşe alınan kişilerin en düşük 2 Bin Euro alacağı düşünülmektedir. Ücretlerin zaman içinde yükseleceği de ilanda belirtilmiştir.


 
İlana Başvurmak İçin Aranan Şartlar!

 

Almanya işçi alımı için açıklamalarda bulunan proje yürütücülerinden İletişim ve Strateji Şirketi (PKS) Danışmanı Gül Keskiner, Avrupa sektörlerinde nüfusun yaşlanmasının ardından özellikle hasta ve yaşlı bakımı alanında önemli işgücü açıklarının oluştuğu ifade edilmiştir.

Almanya’nın söz konusu açığı kapatmak için uzun bir aranın ardından yeniden Türkiye’den işçi alacağı belirtilmiştir. Almanya’nın önemli Sosyal Yardım Kuruluşu AWO tarafından, hasta ve yaşlı bakımı personellerinin istihdam edilebilmesi için pilot bir proje başlatılmıştır. Almanya işçi alımı projesi kapsamında, sağlık alanında kadın ve erkek birçok işçinin alınacağının altı çizilmiştir.

Türkiye’den alınacak işçilerde Almanca bilgisi zorunlu tutulmayacak ancak, işe kabul edilen kişilere Almanca kursu verilecektir. Bunun yanı sıra aranan şartlar arasında en dikkat çekeni, hasta ve yaşlı bakımı için başvuranların, en az iki yıl ya da dört yıllık bir üniversite derecesine sahip olmaları gerekmektedir.

 

bakim-001.jpg

Almanya’da çalışmak üzere işe kabul edilenlerin Almanya’nın Oldenburg şehrinde çalışmaları hedeflenmektedir. Üniversite derecesine sahip olan kişilerin başvurularının onaylanması halinde evde ya da merkezlerde, Türk işçiler çalışmaya başlayacaklardır.

 

Mülakatlar Türkiye’de Yapılacak!

 

Almanya’da hasta ve yaşlı bakımı işi için vatandaşlarda yabancı dil bilgisi zorunluluğu aranmamaktadır. Bu açığın kapatılması içinse kabul edilen adaylara ücretsiz Almanca kursu verilecektir.

Almanya işçi başvurusu için gerekli şartları sağlayan kişilerin sosyal medya üzerinden, başvuru formunu ve gerekli diğer evrakları PKS şirketine göndermeleri gerekmektedir. Mülakat için kabul edilen adaylar mülakat için davet edilecektir. Kabul edilen adayların tüm vize işlemleri yine şirket tarafından karşılanacaktır.

 

Kabul edilen adaylar 2 haftalık bir staj sonrasında eğer başarılı olurlarsa işe alınacaklar. Stajda başarılı olan adaylar 3 yıllık sözleşme ile Almanya’da yaşama ve çalışma fırsatını elde etmiş olacaklarıdır.

AWO yönetim kurulu üyelerinden Lars Bonk, Nicole Monenschein tarafından yapılan açıklamada, başlangıç için 2 bin Euro maaş ile Türk işçilerin istihdam edileceği belirtilmiştir. Takip eden dönemlerde bu maaşların 3 bin Euro’ya kadar çıkacağı da ifade edilmiştir. Yıllık izin süreleri ise hafta sonları hariç 30 – 36 gün olarak belirlenmiştir. Başvuru tarihlerinin ise önümüzdeki günlerde açıklanması beklenmektedir.
 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.