Almanya'da Akşener sevgisi: "Erdoğan'a meydan okuyan kadın"

Almanya'da Akşener sevgisi: "Erdoğan'a meydan okuyan kadın"

Meral Akşener ve yeni partisi, yaklaşan seçimler öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye’yi hedefine alan Alman medyasının ilgi odağında.

Süddeutsche Zeitung internet sayfasındaki yorumunda Türkiye'de eski bakan Meral Akşener'e ilişkin bir yorum yayınlamış. "Erdoğan'a meydan okuyan kadın” başlığını taşıyan yorumda özetle şu satırları okuyoruz:

 

"Eski Bakan Meral Akşener Türkiye'de yeni bir parti kurmak istiyor. Bu partinin AKP'ye alternatif olabilmesi için yeterince muhafazakâr bir yapıda olması hedefleniyor. Bu girişim de muhalefetin hedeflerinden hâlâ vazgeçmediğini gözler önüne seriyor.

 

Akşener'in en azından şu an için amaçladığı şey Erdoğan'ın partisinden daha güçlü bir hareket oluşturmak değil, Erdoğan'ın AKP'sini zayıflatarak iktidarda kalamamasını sağlamak. Eğer Erdoğan 2019 yılında yeniden seçilmek istiyorsa yüzde 50'nin üzerinde oy alması gerekiyor.

 

İktidar sarhoşluğu ona seçimi kaybettirir mi? Bunun örnekleri çok, gerçekleşirse ilk kez Erdoğan'ın başına gelmiş olmayacak. AKP ilk dönemlerinde toplumun büyük kesiminin sahip çıktığı bir reform hareketiydi. Şimdi ise partide konuşulan tek konu Erdoğan. Bu durumdan memnun olmayanlar için Akşener'in yeni partisi çekim merkezi oluşturabilir.

 

Eski öngörülerde Akşener'in partisinin yüzde 20 oranında oy toplayacağından söz ediliyordu. Bu potansiyel onu Erdoğan'ın karşısında ciddi bir rakip haline getirebilir. Erdoğan önümüzdeki dönemde hayatı Akşener'e ve kuracağı partisine dar etmek üzere harekete geçecektir.”

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum