Almanya'da 'Erdoğan protestosu' çağrısı

Almanya'da 'Erdoğan protestosu' çağrısı

Erdoğan'ın Almanya ziyaretine karşı sol partiden protesto gösterilerine destek çağrısı.

Alman Sol Partili politikacIlar Başbakan Erdoğan'ın Köln'de gerçekleştireceği seçim mitingine karsı Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) tarafindan gerçekleştirilecek protesto yürüyüsüne destek verilmesi gerektigi konusunda yazılı çağrıda bulundular.


Başlarında Sol Parti Federal Milletvekili ve partinin Meclis Grubu İcişleri Politikası Sözcüsü Ulla Jelpke'nin de aralarında olduğu bir grup milletvekili açıklamasında şunlara yer verdiler:

"24 Mayıs'da Başbakan Erdogan Köln Arena'da burada yaşayan vatandaşlarına yönelik bir konuşma gercçekleştirecek. Bilindiği gibi Soma olayları vs. her geçen gün Erdogan'ın ülkesinde istifası istenmektedir. Muhalefet güçlerine karşı her gecen gün antidemokratik uygulamalarla yanıt verilmekte. Bilindigi gibi başta sendikacilar Soma'da yaşanan olayı 'rant icin katliam' olarak değerlendirdiler. Bu facianın yaşanmasında neden olan sorumlular AKP'nin Soma holdingleridir. AKP'nin özelleştirme politikası ve işgüvenliğindeki aksaklıklar ve muhalefet partilerinin birkaç ay önce maden ocaklarındaki iş güvenliği önlemeye yönelik soru önergelerinin AKP hükümeti tarafindan reddedilmişti."

"SOMA , ERDOGAN VE PARTİSİNİN GERÇEK YÜZÜNÜ GÖSTERDI"

Soma faciasinin ErdoĞan ve partisinin gerçek yüzünü gösterdiği belirtilen açıklama şöyle devam ediyor:

"Geçen yıl Gezi olaylarında da gördük ki, Türkiye'de güvenlik güçleri göstericilere yönelik orantısız güç kullanmakta. Erdogan Soma faciasının normal bir iş kazasi olarak göstermekte ve 19. yüzyılda da buna benzer olayların yaşandığını hatırlatmakta. Bir de bu yetmezmiş gibi, Erdogan'ın korumaları Soma faciasını protesto edenlere tekme atmakta, avukatlar, Soma'da hayatını kaybedenlerin yakınlari gözaltına alınmaktalar."

2011'de Roboski'de yaşananlar hala unutulmadı

Erdoğan, Almanya'ya kendi seçmenlerini Cumhurbaskanlığı seçimleri öncesinde etkilemek için geliyor. Yurtdışında AKP lobisinin güçlü olmasında Alman Sosyal Demokratların da suçu var. Burada uzun süreden beri yasayan vatandaşların hala çifte vatandaşlık hakki yok. Oysa Sol Parti olarak herkese eşit hakkın verilmesini öneriyor ve talep ediyoruz. Yabancılar demokratık katılım sürecine eşit şekilde katılmamalılar.

Bu nedenle AABF tarafindan 24 Mayıs'da Köln kentinde düzenlenecek protesto gösterisine bütün demokratik güçleri destek olmaya çağırıyoruz. Erdogan'ın militarist ve otoriter politikasina karsi oldugumuzu göstermenin zamanı. Dayanışmamızı gösterelim".

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.