Almanya'da gurbetçi adam depremzedelere küfür yağdırdı! Başsavcılık harekete geçti

Almanya'da gurbetçi adam depremzedelere küfür yağdırdı! Başsavcılık harekete geçti

Almanya'da yaşayan bir dönerci, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyen depremzedeleri hedef aldı. Deprem bölgesindeki seçmenlere yönelik ağza alınmayacak hakaretlerde bulundu.

Almanya'da dönercilik yaptığını belirten bir küfürbaz, seçim sonuçlarını görünce adeta çıldırdı.

 

Cumhurbaşkanlığı yarışında Erdoğan'ı destekleyenlere küfür ve hakaretler eden vicdansız, çektiği videoda şu ifadeleri kullandı:

 

"Deprem bölgesindekiler buraya bir gelsin... Sizler alçak ve şerefsizsiniz. Gittiniz oyunuzu ona verdiniz. Bunu Erdoğan'a oy verenlere diyorum. Ben sizin evlatlarınıza yaşıtlarınıza acıyorum. Ben Almanya'da dönerciyim. Kendi cebimden size 12 bin Euro para gönderdim. Zıkkım olsun! Erdoğan'a oy verenler haram zıkkım olsun."

 

YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerinden Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde oy kullanan depremzedelere hakaret ederek provokatif paylaşım yapanlar hakkında resen soruşturma başlatıldı.

Bu kapsamda, "Tiktok" isimli sosyal medya platformunda bir kullanıcının, deprem bölgesinde seçime katılan ve oy veren depremzedelere yönelik ağır hakaret, saldırı, tahrik ve provokasyon içeren video kaydını paylaştığı belirlendi.

Savcılık, hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan soruşturma başlatılan şüpheliyle ilgili gözaltı kararı verdi.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.