Almanya'dan "çılgın" Erdoğan önerisi

Almanya'dan "çılgın" Erdoğan önerisi

Merkel'in partisinden Kiesewetter, 'Erdoğan’ın ailesine yaptırım' çağrısında bulundu. Alman siyasetçi, Erdoğan'ın ailesinin mal varlığının dondurulmasını önerdi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Almanya'daki Türklere yaptığı "Bunlara oy vermeyin" çağrısı ve yanıt olarak yapılan karşı açıklamalarla Ankara ile Berlin arasında yaşanan gerilim artarak devam ediyor.

Alman Federal Meclisi'nin Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) üyesi Roderich Kiesewetter, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ailesine yönelik yaptırımlar uygulanmasını önerdi. Almanya Başbakanı Merkel'in partisi Hristiyan Birlik (CDU/CSU) Grubu Dış Politika Sözcü Yardımcısı Kiesewetter, "Örneğin Erdoğan'ın yakınlarının yurt dışındaki mal varlığını dondurmamızın mümkün olduğunu düşündüğünü” belirtti.

Deutsche Welle Türkçe'nin Berlin merkezli bir radyo kanalından aktardığına göre, Kiesewetter, Avrupa Birliği'nin (AB) de Ankara'ya yaptırımlar uygulamasının mümkün olabileceğine işaret etti.

Kiesewetter, AB'nin turizm konusunda Türkiye'ye yönelik ortak bir tutum izleyebileceğini ifade ederek, "Eğer Avrupalılar Türkiye'de tatil yapmazsa, ülkede ciddi bir gelir sorunu yaşanır” şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE ORTA VADEDE NATO'YA VEDA EDEBİLİR”

Alman Federal Meclisi Dışişleri Komisyonu Üyesi Kiesewetter, Türkiye'nin Batı'ya sırtını döndüğünü de ifade etti. "Türkiye orta vadede NATO'ya veda edebilir” diyen Kiesewetter, Türkiye'nin son zamanlarda izlediği tutum nedeniyle artık güvenlik alanında ortak olmadığını dile getirdi. Kiesewetter, "NATO'nun temsil ettiği değerler, Türkiye'de ayaklar altına alındı” dedi.

Türkiye'nin bu tutumu nedeniyle güvenlik politikasında değişiklik gerektiğini iddia eden Kiesewetter, Türkiye ile ilişkilerin bozulmasında Batı'nın değil "Erdoğan'ın sorumlu olduğunu” öne sürdü. Kiesewetter, Almanya'daki Türklere ilişkin açıklamalarda da bulundu. Erdoğan'a karşı koyma konusunda Almanya'da yaşayan Türklerin cesaretlendirilmesi çağrısında bulunan Kiesewetter, Türkiye kökenlilerin kurduğu Erdoğan karşıtı sivil toplum örgütleri ile iletişimin artırılması gerektiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.