Almanya’dan İdlib açıklaması! Türkiye’yi destekliyoruz

Almanya’dan İdlib açıklaması! Türkiye’yi destekliyoruz

Almanya Dışişleri Bakanı Mass ile Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu arasında yapılan kritik görüşmenin ardından iki isim kameraların karşısına geçti. İşte ayrıntılar;

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Alman mevkidaşı Mass görüşmenin ardından birlikte ortak basın toplantısı düzenledi. Mass basın toplantısında İdlib’e ilişkin konuştu ve Türkiye’yi desteklediklerini açıkladı.

İşte Mass ve Çavuşoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar:

Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamasından satırbaşları:

"RUSYA VE İRAN'LA İDLİB'İ KONUŞUYORUZ"

Rusya ve İran'la İdlib konusunda temaslarımızı sürdürüyoruz. Askerlerimiz ve istihbaratlarımız arasında da toplantılar oldu. İran Dışişleri Bakanı geçtiğimiz hafta Ankara'daydı. Ağırlıklı olarak İdlib'i konuştuk.

"CİDDİ BİR RİSK TAŞIYOR, SONUCU FELAKET OLUR"

Malesef dün saldırılar oldu. Bu saldırıların amacı İdlib'i ele geçirmektir. Bu, ciddi bir risk taşıyor. Bunun sonucu askeri ve insani bakımdan bir felaket olur.

SALDIRI SONRASI RUSYA İLE TEMASLARIMIZ OLDU

İdlib'e saldırıdan sonra Rusya ile, ilgili kurumlarımız arasında temaslar oldu. Bunların yanlış olduğunu söyledik

"TÜRKİYE-RUSYA-İRAN GÖRÜŞMELERİNİ PROVOKE ETMEK İSTEYEN ÜLKELER VAR"

Diğer taraftan, üçlü formattaki görüşmelerimizi baltalamak isteyen bazı ülkelerin de provokasyon içerisinde olduğunu görüyoruz. Almanya'nın şu süreçte gösterdiği samimi tavır takdire şayandır.

Astana'da, İdlib'le ilgili bir kararın çıkması için çabalarımızı devam ettireceğiz.

2 MİLYON MÜLTECİNİN NEREYE GİDECEĞİ BELLİ OLMAZ

Biz mültecileri güvenli olarak ülkelerine geri döndürmeye çalışırken, İdlib'te oluşacak yeni bir kriz sonrası 2 milyon mültecinin nereye gideceği belli olmaz. Bu konuda da Birleşmiş Milletler ve diğer kuruluşlarla görüşüyoruz.

Mass’ın açıklamalarından satır başları:

'TAHRAN'DAKİ ZİRVE İLE İLGİLİ TÜRKİYE'Yİ DESTEKLİYORUZ'

Almanya Dışişleri Bakanı Maas, "Bu sıfatla ilk defa geliyorum. Türkiye Almanya için sadece bir komşu ülke değil. Çok yakın ekonomik ilişkilerimiz var. Binlerce insanımıza iş sağlayan iş yerleri var. Yeniden iyi bir konuma getirilmesi ve bu nedenle de bakanlar olarak diyalog mekanizmasını oluşturmak istiyoruz. Çok sayıda uluslararası standartları kabul eden bir ülke. Türkiye Avrupa'ya doğru kendini bu konuda ilerletme yönünde. Suriye'deki durumu da ele aldık .Türkiye büyük bir endişe ile sınırındaki bu gelişmeleri izliyor. İnsani felaketin ortaya çıkabileceği bir bölge. Tahran'daki zirve ile ilgili Türkiye'yi destekliyoruz” dedi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.