Almanya'ya ilticada Türkler; Afgan, Irak ve İranlıları geride bıraktı

Almanya'ya ilticada Türkler; Afgan, Irak ve İranlıları geride bıraktı

Almanya Federal Göç ve Mülteciler Dairesi'nin (BAMF) açıkladığı verilere göre Almanya'ya iltica başvurusunda Türkiye; Afganistan, Irak ve İran'ı geçti.

Almanya'ya iltica başvurusu yapanların sayısı 2023'te bir önceki yıla kıyasla %51 artarken, iltica başvurusu yapanlar içinde ikinci sırada 62,624 başvuruyla Türkiye yer aldı.

İltica başvurularındaki artış bir yandan düzensiz göçü azaltmayı vaat eden Alman hükümetinin çabalarını artırması gerektiğine dikkat çekti.

Almanya Federal Göç ve Mülteciler Dairesi'nin (BAMF) dün açıkladığı verilere göre, geçen yıl iltica başvurusunda bulunanların sayısı bir önceki yıla kıyasla %51 artarak 351,915 olarak kaydedildi.

BAFM'ın verilerine göre Almanya'ya iltica başvurusu yapanlar içinde ilk sırada 104,561 başvuru ile Suriyeliler yer alırken, Türkiye'den başvurular 62,624 başvuruyla ile ikinci sırada yer aldı.

Türkiye'yi 53,582 başvuru ile Afganistan, 12,360 başvuru ile Irak ve 10,206 başvuru ile İran'dan gelenler izledi. Gürcistan'dan 2023'te 9,399 kişi iltica başvurusunda bulunurken, Gürcistan'ı 9,028 başvuru ile Rusya izledi.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, "2023 yılına ait iltica başvurusu verileri, düzensiz göçü sınırlama konusundaki adımlarımızı tutarlı bir şekilde sürdürmemiz gerektiğini gösteriyor" dedi.

Almanya'daki kamuoyu yoklamalarına göre sağ partilerin gerisinde kalan merkez sol koalisyon hükümet göç konusundaki tutumunu sertleştirmişti.

Almanya son aylarda sınırlarında geçici polis kontrolleri yapmaya başlarken sınır dışı işlemlerini hızlandırmak amacıyla göç anlaşmaları imzalamaya çalışıyor.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.