Alparslan Türkeş'i anmayan Yusuf Halaçoğlu MHP'yi eleştirdi: Siz nasıl Türkçüsünüz?

Alparslan Türkeş'i anmayan Yusuf Halaçoğlu MHP'yi eleştirdi: Siz nasıl Türkçüsünüz?

MHP’nin Kurucu Lideri Alparslan Türkeş’i doğumunun 100. Yılında anma ihtiyacı hissetmeyen İYİ Partili Yusuf Halaçoğlu, MHP’li Erkan Akçay’a cevap verdi.

MHP’den ihraç edilen ve Meral Akşener ile birlikte İYİ Parti’yi kuran Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, MHP'li Akçay'ın FETÖ’cü ithamlarına cevap verdi.
MHP’Lİ AKÇAY, İYİ PARTİ’Yİ FETÖ DESTEKLİYOR DEMİŞTİ

Manisa'da katıldığı bir televizyon programında İYİ Parti'ye yönelik, "Bazıları kızabilirler ama bu parti FETÖ’nün desteklediği partidir. Sembolünden tutun da sembolik davranışlara kadar pek çok şey söylenebilir" sözlerine cevap İYİ Parti Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu'ndan geldi.
HALAÇOĞLU'NDAN SERT CEVAP

Halaçoğlu, Facebook hesabından yaptığı yazılı açıklamada "Aklı başında diye düşündüğümüz kişiler bile ne hallere düştü" ifadelerini kullandı.
"Artık ne yapacağınızı şaşırmış durumdasınız" diyen Halaçoğlu'nun açıklamaları şöyle:
"MHP Gurup Başkanvekili Akçay Manisa'da bir tv programında İYİ PARTİ için "FETÖ’nün bugüne kadar her şeyi vardı bir partisi yoktu, şimdi partisi var. Münnecim olmaya gerek yok. Bazıları kızabilirler ama bu parti FETÖ’nün desteklediği partidir. Sembolünden tutun da sembolik davranışlara kadar pek çok şey söylenebilir.” diyor.”
“FETÖCÜYSEK ALLAH BELAMIZI VERSİN”
“El insaf. Artık aklı başında diye düşündüğümüz kişiler bile ne hallere düştü. Asıl fetöcüler beraber olduğunuz iktidardır sn Akçay. Fetöcüysek Allah bizim belâmızı versin. Ama iftira atanların da Allah belasını versin.”
“SİZ NASIL TÜRKÇÜSÜNÜZ”
Sembollere gelince: Siz nasıl Türkçü bir partisiniz ki Türk sembollerini bilmiyorsunuz. Kafanızı kumdan çıkarmanızı öneririm. Artık ne yapacağınızı şaşırmış durumdasınız. Dün söylediklerinizle bu günkü söylediklerinize bakarsanız nerede durduğunuzu göreceksiniz. Ama yine siz bilirsiniz. Berbere gidince saçınızın ak mı kara mı olduğunu anlarsınız."

ALPARSLAN TÜRKEŞ’İ ANMADI

Milliyetçi Hareket Partisi’nden siyasete atılan ve milletvekili seçilen ancak “ihraç” edilerek, Meral Akşener ile İYİ Parti’yi kuran Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu’nun MHP’nin kurucu Lideri Alparslan Türkeş’i 100. Doğum gününde anmaması dikkatlerden kaçmadı.

BİR TEK KORAY AYDIN ANDI

İYİ Parti’yi kuran eski MHP’lilerden sadece Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Koray Aydın, Alparslan Türkeş’i 100. Doğum yılı münasebetiyle andı.

 

MHP’NİN TÜRKÇÜLÜK ANLAYIŞINI ELEŞTİREN HALAÇOĞLU’NUN PAYLAŞIMI ŞÖYLE:

yusufekran-001.png

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.