ALS Hastaları sahipsiz

ALS Hastaları sahipsiz

Bartın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Güngör Yavuzaslan Bartınlı Amyotrofik lateral skleroz (ALS) hastası Cemil Bilgin'in yaşadığı sıkıntılar Çankaya Köşküne taşıdı.Yavuzaslan binlerce Amyotrofik lateral skleroz (ALS) sesi oldu. BGD Başkanı Yavuzaslan'ın C

BGD Başkanı Yavuzaslan’ın Cumhurbaşkanı Gül’e gönderdiği Mektup

 

Bartınlı Cemil Bilgin binlerce hastamızdan sadece biri. Bu çığlığa sessiz kalamazsınız.

 

Size Türkiye’mizde binlerce vatandaşımızın mağduriyeti olan ve çözülemeyen bir uygulamayı bildirmek görevinizi yapmanız için yazıyorum. Bartın Kurucaşile Kavaklı Köyü doğumlu olan ve İstanbul’da Cumhuriyet Mahallesi Berrak Sokakta ikamet eden Cemil Bilgin, merkezi sinir sisteminde, omurilik ve beyin sapı adı verilen bölgede motor sinir hücrelerinin (nöronlar) kaybından ileri gelen Amyotrofik lateral skleroz (ALS) adı verilen hastalığa karşı 5 yıldır yaşam mücadelesi veriyor. Eski Milli Futbolcu Sedat Balkanlı’nınhastalığı olarak duyulan bu hastalığa genç yaşta yakalanan evli ve üç çocuk babası Bilgin, Devlet Hastanesinin verdiği raporu SGK’nın kabul etmemesinden yakınıyor. Yaşanan bu rapor sorunuyla ilgili “Ben öldükten sonra mı çare bulunacak” şeklinde sitem eden Bilgin, açıklamasında: “Her insanın başına gelebilecek hastalıklardan birisi de benim başıma geldi. Ben bu hastalıkla sabır ile mücadele ediyorum. Size bunu bildirmemin sebebi hastalık değil uğramış olduğum zülümdür. 2008 yılının Nisan ayında hastaneye yattım.  ALS Motor Nöron Hastalığı teşhisi konuldu ve maluliyet verildi. %79, %81 ve %84 raporlar verildi. Ancak bu raporlara SGK ret cevabı verdi. Bu olaylardan sonra SGK’da hiç bir işimizi halledemedik. En sonunda mahkemeye vermek zorunda kaldım. Kargaşayı çözmek için mahkeme beni çok sayıda hastanelere gönderdi. Verilen raporları SGK yine kabul etmedi. Hep duyarsız kalındı. Benim bu durumum ne olacak? Ben öldükten sonramı yardımcı olunacak?” şeklinde belirtti.

 

Bu zulmü 5 yıldır çektiğini ifade eden Bilgin: “İki ellerimi kullanamıyorum ve sol ayağım tutmuyor. 5 yıldan beri çalışamıyorum. 3 çocuk babasıyım ve kirada oturmaktayım. Hiç bir yerden gelirim yok. Yardımlarla geçinen bir vatandaşınızım. Çocuklarımın 3 tanesi de öğrenci. Beni bu zulümden kurtarın artık. Allah rızası için bu durumun çözülmesi için yardım eli uzatın. Burada bütün sorun SGK’da. Devlet Hastanesi rapor veriyor. Ancak SGK kabul etmiyor. Ey Bartınlı kardeşlerim adalet bu mudur? Bartın’ın önde gelen siyasetçilerine bu durumu defalarca bildirdim. Ancak ilgilenen olmadı. Yetkililere sesleniyorum. Ben ne yapacağım? Bana bir yol gösterin. Bu mağduriyetimiz giderilsin. Hemşeriniz çaresizlik için de eriyor. Duyarsız kalmayın. Bir hayat daha sönmesin” dedi.

 

Sayın Cumhurbaşkanım size yukarıda anlattığım olay ve benzerleri için gereğini yapmanız ve gelişmeler hakkında tarafımızı bilgilendirmenizi Anayasal haklarımızdan dolayı talep ediyoruz.

                                                                               

Saygılarımla arz ederim.


GÜNGÖR YAVUZASLAN

BARTIN GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.