Altılı Masa'nın Diyanet İşleri Başkanı belli oldu!

Altılı Masa'nın Diyanet İşleri Başkanı belli oldu!

Seçime sayılı günler kala Altılı Masa'nın 9. toplantısından da bir aday çıkmazken CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dan flaş bir teklif geldi.

Altılı Masa'nın eski Türkiye projesi kapsamında çalışmaları devam ediyor.

Kılıçdaroğlu’nun özellikle Diyanet İşleri Başkanı olarak Mustafa İslamoğlu’nu önermesi dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu’nun Diyanet İşleri Başkanı olarak Mustafa İslamoğlu’nu önermesi akıllara İslamoğlu’nun imamhatip liselerini hedef aldığı konuşmaları getirdi.

 

AYASOFYA’NIN CAMİ OLMASINA KARŞI ÇIKMIŞTI! 

 

Mustafa İslamoğlu, yaptığı bir açıklamasında “Bir dönemimi İslamcı olarak geçirmekten çok pişmanım” diyerek skandal ifadeler kullanılmıştı. 

Kendini Reformist olarak nitelendiren Mustafa İslamoğlu, Ayasofya'yı cami olarak kullanmanın Kur'an-ı Kerim'e uygun olmadığını iddia etmişti. Kur'an'a aykırı olduğunu söyleyen İslamoğlu, "Kur'an’ın kabul etmediği bir eylemdir." diyerek söylemlerini savunmuştu. 

 

ALTILI MASANIN TASLAĞI DA KARŞILIK BULMADI 

 

Öte yandan yaklaşık 8 aydır 49 defa bir araya gelen Altılı Masa’nın ittifakında ortak aday bilmecesinin yanıtı bulunamadı. Altılı masa "Yarının Türkiyesi" ismiyle yeni anayasa çalışmasını açıkladı. Ancak sadece eskiye dönüş özlemi içeren taslak toplumda karşılık bulmadı.

Adaylık tartışmaları sırasında 6'lı masanın ortakları dün hazırladıkları anayasa taslağını açıkladı. Tanıtımı yapılan "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği" eskiye dönüş özlemini tekrarladığı için siyasi çevrelerde ve kamuoyunda beklenen etkiyi gösteremedi. Tüm bunlar yaşanırken kulislerde Altılı Masa’ya sunulan isimlerle ilgili iddialar dolaşmaya başladı.

 


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.