Altılı masayı 5'e düşürdüler! Karamollaoğlu'nu yok saydılar

Altılı masayı 5'e düşürdüler! Karamollaoğlu'nu yok saydılar

6 yaşındaki çocuğun bir cemaat mensubuyla zorla evlendirildiği iddiasını siyasi zemine taşıyan Millet İttifakı liderleri ortak tavır alamadı.

Hiranur Vakfı kurucusunun kızının 6 yaşında evlendirilmesi olayını siyasileştiren Millet İttifakı, bu konuda da ortak ses yükseltemedi.

Millet İttifakı'nı oluşturan CHP, İyi Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, Deva Partisi ve Gelecek Partisi'nin liderleri, "çocuk evliliği" iddiasıyla ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu.

Muhalefete yakın Karar gazetesi, altılı masa liderlerinin açıklamasını bugünkü nüshasında "Çürümüşlüğün üstü örtülemeyecek" ifadesiyle haberleştirdi.

Karar gazetesinin 1 ve 9'uncu sayfalarında "Alçaklık, çürümüşlülk, şerefsizlik", "Bu alçaklık asla örtbas edilemez" başlıklarıyla verilen haberlerde, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yok sayıldı.

Karar gazetesinin ilk sayfasında sadece CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti lideri Meral Akşener, Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Deva Partisi lideri Ali Babacan'ın konuya ilişkin sözleri kullanıldı.

 

dddddddddddddd.JPG

 

TİP BİLE VAR KARAMOLLAOĞLU YOK

 

İç sayfada ise Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş'ın bile sözlerine yer verilmesine rağmen, SP lideri Karamollaoğlu'na ambargo uygulandı.

Karar gazetesinin, açıklamasını görmezden gelerek adeta 6'lı masayı 5'e düşürdüğü SP lideri Temel Karamollaoğlu, meseleye itidalli yaklaşarak "Önyargıyla hareket edilmemeli" demişti.

 

ALTILI MASA, BU SÖZLERDEN RAHATSIZ MI OLDU?

 

Halk TV'de konuşan SP'li Karamollaoğlu, "Kararlar geciktirilmemeli, suçlular da en ağır şekilde cezalandırılmalı. Hiç tereddütüm yok benim ama adil karar verilmeli. Önyargıyla hareket edilmemeli." ifadelerini kullanmıştı.

Karamollaoğlu, "Deliller ortadaysa yargı vereceği kararı çabuklaştırmalı. Geciken adalet adalet değildir. Bu noktada kabul edilebilir yanı yok. Bundan dolayı ‘Tarikatlar, Kuran kursları kapatılsın’ olmaz. Bundan dolayı ne için diyorum, İslam'a önyargılı baktıkları için söylüyorlar." demişti.

 

Karamollaoğlu, konuyu şöyle değerlendirmişti:

 

"Bu ayrım yapılıyorsa yazıklar olsun. Bu ayrım yapılamaz. Benim suçlum senin suçlun olmaz. Cezasını çekecek ki başkalarına ibret olsun. ‘Tarikatlar kapatılsın’ diyor. Nasıl kapatacaksınız? Tarikat diye bir dernek vakıf yok ki. Tarik yol demek. Tarikatta da genelde toplumun içinde şeyh olarak biliniyor. Önder olarak bilinen isimler ahlakıyla, ilmiyle örnek olan insanların peşinden gidenler o yolu seçtikleri için ehli tarık kabul edilirler. Ama bunların hiçbir üyelikleri tescilli değildir. İtibar gören, genellikle bu insanlar zengin insanlar değildir. Bir insanın zengin olması da suç değil. Yeter ki kendi zenginliğinin içinde haram olmasın. Helal kazanmış çok da zenginleşmiş ben onun elini öperim. Esas olan ahlaki tavırlarıdır.”


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.