Altın hesabına koruma çıktı! Merkez gram altın için ilk fiyatı duyurdu

Altın hesabına koruma çıktı! Merkez gram altın için ilk fiyatı duyurdu

Dolar için kur farkı düzenlemesinin ardından altın hesabını Türk Lirası'na çevirenlere de destek verilecek.

Resmi Gazete'de yayımlanan Merkez Bankası tebliğine göre, 28 Aralık 2021 tarihi itibariyle altın hesapları, hesap sahibinin talep etmesi halinde Türk Lirası mevduat hesabına çevrilecek. Altın hesaplarının Türk Lirası'na çevrilmesinde Merkez Bankası'nın o gün saat 11.00'de ilan edeceği gram altın fiyatı esas alınacak. 

 

BUGÜN Kİ ALTIN GRAM FİYATI

 

Merkez Bankası da bugün altın hesaplarından kur korumalı TL mevduat hesaplarına geçiş kapsamında ilk kez açıklanacak gram altın alış fiyatını açıkladı. 

Buna göre bugün geçerli olacak gram altın alış fiyatı 696,44 olarak belirlendi. Gram altında saflık derecesi 995/1000 için alış fiyatı 696,44 olarak belirlenirken, saflık derecesi 1000/1000 olan için 699,94 olarak ilan edildi.

 

ALTINA KUR KORUMASININ ŞARTLARI


Dönüşüm sonrası açılacak yeni hesaplar 3, 6 ve 12 ay vadeli olacak. Bankanın hesaba uygulayacağı faiz, Merkez Bankası'nca belirlenen bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının altında olamayacak.

Vade sonunda Türk Lirası hesap sahibine ana para ve faizi banka ödeyecek. Vade sonunda, altın fiyatlarından oluşan farkın faizden yüksek olması halinde aradaki farkı Merkez Bankası ödeyecek.

Hesabın vadesinden önce bozulması halinde herhangi bir ödeme yapılmayacak. Söz konusu ödeme desteği bir defaya mahsus olarak uygulanacak.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.