Altın nereye koşuyor?

Altın nereye koşuyor?

Altında kısa dönemli ralliler oluşsa da, sinyaller altında düşüşün süreceğini gösteriyor.

2013 yılını yüzde 28 oranında değer kaybıyla 1981 yılından bu yana kaydettiği en büyük yıllık kaybın ardından yılın ikinci haftasında altında yükselişin hızlandığı görülüyor.


Fakat analistler, altında kısa dönemli ralliler oluşsa da, sinyallerin altında düşüşün süreceğini gösterdiğini dile getirdi.

31 Aralık ile biten haftada, net altın uzun pozisyonları yüzde 19 artışla 34,104e çıkarken kısa pozisyonlar yüzde 4,6 düşüş ile 72,571 seviyesine gelerek 19 Kasım'dan bu yana en düşük seviyesini gördü. 

Technical Research’den Louise Yamada, altının onsunun gelecek aylarda yüzde 19 oranında düşüşle 1.000 dolar seviyelerinde dengelenebileceğini belirtti.

Yamada, piyasanın hala çok zayıf göründüğünü kaydederek daha fazla düşüş için potansiyel olduğunu söyledi. 

10 milyar dolarlık varlık yöneten Permanent Portfolio Family of Funds Inc. Yöneticisi Michael Cuggino, fiziksel talebin güçlü olmadığını kaydederek aynı zamanda enflasyonun hızlanmasına neden olan ekonomik aktivitenin artırıldığını ifade etti.

Goldman Sachs Emtia Birim Müdürü Jeffrey Currie, 2014 yılı boyunca fiyatların aşağı gelmesinin muhtemel olduğunu belirtti. Bankanın 20 Kasım tarihli raporunda, 2014 yılı sonunda altının onsunun 1,050 dolara sarkabileceği bildirildi.

Londra'da Marex Spectron Group Değerli Metaller Başkanı David Govett, "Son bir haftada görülen fiziki talep yavaşladı, ancak halen var ve piyasaya şu an için destek sağlıyor. Varlık alımlarının bir sonraki azaltımının ne zaman olacağına ilişkin işaretler alabilmek için, yarın açıklanacak olan Fed toplantı tutanaklarını bekliyoruz" diye konuştu.

Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) varlıklar bir gün önce, Bloomberg'in verilerine göre, 0.3 ton düşerekk 1,755.3 ton ile Ekim 2009'dan bu yana en düşük seviyesine indi. 

12 yıl arka arkaya yükselen altındaki değer kazancı yüzde 500'ü buldu. 2008 Aralık sonrası ralli hızlanmış ve 11 Eylül 2011 tarihinde altının onsu 1,923 dolar ile zirveyi görmüştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.