Altın ve dolarda sert düşüş! Piyasa uzmanı İslam Memiş altın yatırımı yapanları uyardı

Altın ve dolarda sert düşüş! Piyasa uzmanı İslam Memiş altın yatırımı yapanları uyardı

Altın ve dolardaki sert düşüşün ardından Piyasa uzmanı İslam Memiş, altın yatırımı yapanları uyardı.

Ekonomist İslam Memiş’ten kritik uyarı geldi. Gram altın yatırımcısının yaşadığı mağduriyete ilişkin açıklamada bulundu.

Altın alırken dolar alındığının unutulmaması gerektiğini söyleyen İslam Memiş, altın yatırımcısını uyardı. Gram, çeyrek ve ons altında yeni seviyeler ise dikkat çekti. İslam Memiş ayrıca 2022 yılı sonu için altında hedefini açıkladı.

Düşük seviyeden altın alamayanların 950 lira seviyesine kadar değerlendirebileceklerini ifade etti. Bundan sonraki süreçte destek seviyesi test edildikten sonra toparlanma beklentisini açıkladı. Yeni hedefinin ise 1.200 lira olduğunu ifade etti. Bu hedefin ise ons altınla ilgili olduğunun altını çizdi.

 

UZUN VADEDE DÜŞÜNENLERE KRİTİK UYARI

 

Uzun vadeli öngörüsün değiştirmeyen İslam Memiş, yıl sonu hedefini de açıkladı. Ons altında görülecek ataklar ile 2.300 – 2.400 dolar seviyesinin test edilebileceğini ifade etti. Gramda ise 1.200 seviyesini takip edeceğini yineledi. 2022 yılı sonunda öngörüsünün ise 1.450 lira olduğunu söyledi. Yıl sonu hedeflerinde değişiklik olmaması dikkat çekti.

 

GRAM ALTIN ALANLAR DİKKAT

 

İslam Memiş ayrıca gram altın yatırımcısının içerde çok mağdur olduğunu söyledi. Bunun nedeni ise varlıkları üzerinden alım satım yapmaları olarak gösterildi. Bu alışkanlığın zarar ettireceğine işaret etti. Uzun vadeli yatırımcı olmanın daha avantajlı olduğunun altını çizdi.

Fiyata değil miktara bakmanın öneli olduğunu söyleyen İslam Memiş, altın alırken aslında dolar alındığını ifade etti. Gram altın üzerinden alım satım yapanların bunun bedelini ödediklerine işaret etti. Altının değerinin dolar olduğunu, dolarla hesap yapılması gerektiğini söyledi. Ons altının dünyadaki değerinin takip edilmesinin bu nedenle önemli olduğu aktarıldı.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.