Amatör sinemacılar ödüllerini aldı

Amatör sinemacılar ödüllerini aldı

2. DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması'nın kazananları belli oldu. Yarışmada senaryo dalında Yakup Uygun’un eseri “Kars’ı Unutma” birinci olurken, Ceylan Özgün Özçelik’in ‘Kaygı’ yapımı ise ilk film kategorisinde büyük ödülü kazandı.

Türkiye’nin kültür sanat yaşamına ve birikimine katkı sunmak hedefiyle, yapılan 2. DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması kapsamında ödülleri kazananlar belirlendi.

Oyuncu Damla Sönmez’in sunuculuğunu üstlendiği gecede senaryo dalında ‘Kars’ı Unutma’ ile Yakup Uygun; ‘Daire’ ile İsmail Doğan ve ‘Zehra’ ile Ceylan Vurgun ödüle layık görüldü.

Genç yönetmenleri gelecekte yeni üretimler yapmaları yönünde teşvik etmeyi ve yeni yönetmenlere dikkat çekmeyi de amaçlayan yarışmanın ‘İlk Film’ kategorisinde ise Kaygı isimli filmiyle Ceylan Özgün Özçelik  birincilik ödülünün sahibi oldu.   

Gecede ayrıca Onur Tükel’in yönetmenliğini üstlendiği Catfight  gösterimi beğeni topladı. Ödül vermek üzere sinema dünyasına emeği geçmiş oyuncu, senarist, yönetmen ve yapımcılar da gecede hazır bulundular.

Senaryo alanında birincilik ödülünü kazanan Yakup Uygun, Kars’ı Unutma 30 bin TL ve David Bourla’dan senaryo mentorluğu; ikincilik ödülünün sahibi İsmail Doğan- Daire 15.000 bin TL ve Onur Tükel’den senaryo danışmanlığı; üçüncülük ödülünü kazanan Zehra – Ceylan Vurgun  ise 10.000  bin TL ve Yeşim Gökçe’den senaryo danışmanlığı kazandı. Yarışmanın En İyi İlk Film ayağını kazanan eser ise 25.000 TL tutarındaki özel DenizBank ödülüne hak kazandı.


Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.