Amazon Apple'dan Sonra Dünya İkinciliğine Yükseldi

Amazon Apple'dan Sonra Dünya İkinciliğine Yükseldi

Piyasa Değeri En Yüksek İkinci Şirket Amazon

Amazon'un Kurucusu Jeff Bezos Bugün 131.1 Milyar Dolar Daha Zengin

Dünya ticaret devi Amazon'un kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos şirketi kurduğu 1994 yılında rüyalarında bile hayal edemediği çaptaki servetine bugün itibarı ile 3.3 milyar daha kattı. Forbes'un "Gerçek Zamanlı Dünyanın Milyarderleri Listesine" göre, Bezos'un serveti bugün 131.1 milyar dolara yükseldi.

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance tarafından Şubat ayının ilk günlerinde yayımlanan ''Dünyanın En Değerli 500 Markası - Global 500 2018'' raporuna göre ise de 151 milyar dolarlık değeriyle Amazon dünyanın en değerli markası konumunda bulunuyor.

Google'ın ana kuruluşu Alphabet'i geride bırakan Amazon, dünya piyasa değeri en yüksek şirketler sıralamasında ikinci şirket konumuna yükseldi.

New York borsasında bugün işlem gören Amazon'un hisseleri  %2.7 artış gösterirken, borsanın kapandığı saat itibari ile şirketin piyasa değeri 768 milyar dolar oldu.

Google'ın ana kuruluşu Alphabet'in hisseleri ise  bugün %0,4 düşüş gösterdi ve firma olarak piyasa değeri 761 milyar dolara geriledi.

ABD'li teknoloji devi Apple ise 889 milyar dolarlık piyasa değeriyle dünyanın en değerli şirketi konumundaki yerini koruyor ve daha uzun yıllar boyunca koruyacağa benziyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.