Ameliyatsız Yeni Yüz Germe: V Estetiği

Ameliyatsız Yeni Yüz Germe: V Estetiği

Ciltteki çene bölgesi 50’li yaşlardan sonra yağ, kas ve kemik kaybetmeye başlar. Yüzde görülen bu değişimde çene çizgisinin zamanla yok olmasına sebep olur.

Herkesin cildi 20’li yaşlardan itibaren zayıflamaya başlar ve sonraları ise 50’li yaş civarında çene bölgesinde yağ, kas ve kemik kaybedilmeye başlanır. Bu durum da yüzde değişikliğe ve çene çizgilerinin zamanla yok olmasına sebep olur. V estetiği çıkana kadarki zamana kadar çene bölgesine uygulanabilecek tek uygulama yüz germe idi. V estetiği çıkınca estetik hem ameliyatsız hem de çene sarkması tedavilerinde non-invaziv uygulamalar ile uygulanmaya başlandı. Bazı enjeksiyon yöntemleri ile de çene çizgileri yeniden şekillendirilebilmektedir.

 

DOLGU ENJEKSİYONU

 

Dolgu enjeksiyonu kırışık tedavisinde ve çene şekillendirme tedavisinde kullanılmaktadır.

Özellikle çene bölgesindeki hacim eksiklikleri hyalüronik asit veya kişinin kendi yağ hücreleri enjeksiyona enjekte edilerek ortadan kaldırılmaktadır. Uygulanan dolgu enjeksiyonunun etki süresi kullanılan malzemenin türüne göre değişiklik göstermekte ve 2 yıl kadar sürebilmektedir. Ameliyatsız bir yöntem olduğu için iyileşme sürecine ihtiyaç duyulmaz. Geri dönüşümlü olarak yani belirli sürelerde tekrarlanması gerekmektedir.

 

MASETTER BOTOKSU

 

Masetter botoksu çene küçültmek için uygulanmaktadır. Botoks enjeksiyonu ile çene kasları gevşetilir ve çene bölgesinin V şeklini alması sağlanır.

V çene estetiğinde uygulanan masetter botoksu da geri dönüşümlü bir bir işlemdir. 1 ya da 2 sene içerisinde tekrarlanmalıdır. Dolgu enjeksiyonunda olduğu gibi ameliyatsız olduğu için bu uygulamada da iyileşme süresine ihtiyaç duyulmamaktadır.

Fakat uygulamanın doğru bir şekilde olabilmesi için plan yapılarak uygulanması gerekir. Bundan dolayı mutlaka alanında uzman cerrahlar tarafından klinik ortamda uygulanmalıdır.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.