Amerika ve İngiltere'nin çay tartışmasına İlber Ortaylı da dahil oldu! 'Sizden öğrenecek değiliz'

Amerika ve İngiltere'nin çay tartışmasına İlber Ortaylı da dahil oldu! 'Sizden öğrenecek değiliz'

Amerikalı kimyagerin "Mükemmel çay, tuzla demlenmeli" tartışmasına İngiltere de dahil oldu. İki ülkenin atışmasında son sözü ise Prof. Dr. İlber Ortaylı söyledi.

Bryn Mawr Üniversitesi’nde görev yapan kimya profesörü Michelle Francl'ın "Çayın Kimyası" isimli kitabında mükemmel çayın tuz atarak demleneceğini ifade etmesi sosyal medyada tartışma başlattı.

ABD’nin Londra Büyükelçiliği yayımladığı esprili diplomatik mesajında “İngiltere’nin güzel halkının yüreği ferah olsun; İngiltere’nin resmi içeceği olan çaya tuz atmak gibi akla hayale sığmayacak bir düşünce resmi ABD politikası değildir. Hiçbir zaman da olmayacaktır. ABD Büyükelçiliği çayı doğru şekilde yapmaya devam edecek. Mikrodalgada ısıtarak” ifadeleri kullanıldı.

Çayın mikrodalgada ısıtılarak demlenmesi, ABD’de yaygın bir alışkanlık.

ABD'ye İngiltere Kabine Ofisi’nden yanıt geldi. Mesajda “Çay sadece kettle kullanılarak yapılabilir” denildi.


İLBER ORTAYLI DA KATILDI


Tartışmaya dahil olan tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı Amerikalıların çay ve kahveyi bilmediğini söyleyerek, "Amerika’dan çayın nasıl içileceğini öğrenecek değiliz. Amerikalılar çay bilmez, kahve bilmez. Kimya profesörü de olsa fark etmez. Çay keyif gıdasıdır. Ben de severim ve şeker bile atmadan içerim. Tuzlu çay vardır, eskiden beri yapanlar var. Ama şekerli çay kadar zararlıdır. İngilizler çay işini bilir. İngilizlerle çay konuşacak en son kişiler Amerikalılardır" ifadelerini kullandı.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.