Amerika’dan Türkiye’ye ‘Öğrenci Filmi’ ödülü

Amerika’dan Türkiye’ye ‘Öğrenci Filmi’ ödülü

Paris’te yaşayan Türk yönetmen ve film eleştirmeni Yonca Talu ‘Where’s the Fire’ isimli kısa filmi, ABD’nin Key West Film Festivali’nde ‘Dünya Öğrenci Kısa Filmleri’ kategorisinde ‘En İyi Kurmaca Kısa Film’ ödülüne layık görüldü.

Fransızca, İngilizce, Türkçe kısa filmler çektiği İstanbul’da büyüyen ve şu anda Paris’te yaşayan 25 yaşındaki yönetmen ve film eleştirmeni Yonca Talu, Paris’teki Ecole Normale Superieure’de sinema üzerine master yapıyor. Aynı zamanda  bir sinema dergisinde yıllardır film eleştirmeni olarak yazan Talu, dünyaca ünlü birçok yönetmen, oyuncu ve sinemacı ile söyleşiler de yapıyor.  

 

wheres-the-fire-poster-min.jpg

 

Talu, New York Üniversitesi Tisch Sanat Okulu’nu bitirme projesi olarak çektiği “Where’s the Fire” (Nerde Bu Yangın!) adlı kısa filmini mezuniyetinden sonra tamamlayarak post-prodüksiyonunu Paris’te yaptı. Bir kadının cinselliğini yeniden keşfindeki fantastik yolculuğunu anlatan filmin başrolünde, Belçikalı oyuncu Cloe Xhauflaire rol alıyor.

 

Genç yönetmenin filmi, her yıl ABD’nin Florida eyaletinde düzenlenen ve bu yıl 20-24 Kasım 2019 tarihleri arasında 8.’si gerçekleşen Key West Film Festivali’nin Dünya Öğrenci Kısa Filmleri kategorisinde yarıştı. Ve ‘En İyi Kurmaca Kısa Film’ ödülüne layık görüldü.

 

Film, festivalin hemen ardından, ABD’nin Tennessee eyaletinde, Memphis kentinde düzenlenen Cinematic Panic Film Festivali’nde gösterildi. Film Mart 2020’de ise Los Angeles’ta gerçekleşecek Les Femmes Underground Film Festivali’nde gösterilecek.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.