Amerika'nın Sesi'ne konuşan İmamoğlu: İBB beni takip etmezse değeri düşer

Amerika'nın Sesi'ne konuşan İmamoğlu: İBB beni takip etmezse değeri düşer

CHP'li İmamoğlu 31 Mart seçim süreçleri devam ederken İBB için mazbata alarak göreve başlayan ve YSK'nın İstanbul kararı sonrası belediye twitter hesabından takibini bırakılması ile ilgili, "Beni takip etse değeri artar, etmediği zaman değeri düşer" dedi.

CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu Amerikanın Sesi Türkiye ofisine konuştu.

İmamoğlu, İBB twitter hesabından takibin bırakılması ile ilgili, "Beni takip etse ne olur etmese ne olur? Beni takip etse değeri artar, etmediği zaman değeri düşer" ifadesini kullandı.  

"16 MİLYON İNSANIN VERMİŞ OLDUĞU BİR KARARLA KIYASLAMAK..."

CHP İstanbul Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğu kendisini şu anda da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak gördüğünü söyledi. İmamoğlu yine tüm İstanbul nüfusu olan 16 milyonun kendisine destek verdiğini iddia ederek, “Orada bir avuç insanın vermiş olduğu hukuk dışı bir kararla 16 milyon insanın vermiş olduğu bir kararı kıyaslamak mümkün değil. Çünkü hukuk dışı. O bakımdan ben İstanbul’daki kampanya süresince gezdiğim her alana

İmamoğlu karar öncesi 'Tek güvendiğim kurum dediği YSK’ya güvenmediğini de dile getirdi ve "Yani giderim, orada hukuki gerekçelerin nasıl yerine getirildiğini, nasıl yapıldığını, kamuoyuna adım adım, yani ‘YSK’ya bırakıp bekleyelim’ asla demeyeceğim. Mutlaka o süreçle ilgili de tedbirleri alarak şeffaf bir biçimde toplumu bilgilendireceğim” dedi.

'23 HAZİRAN BİR DEMOKRASİ MÜCADELESİ'

23 Haziran seçimlerinin bir demokrasi sınavı olacağını savunan İmamoğlu, “Bu bir demokrasi mücadelesi. Ama korku duvarlarını yıkmak zorundayız. Demokrasi mücadelesi korkarak verilmez. Kaldı ki şu an benim verdiğim mücadele, şahsi bir makam mücadelesi değil ki. Demokrasi mücadelesi ve bunun adı net olarak demokrasi seferberliği. Çünkü benim verdiğim mücadele, sanatçının daha özgür ortamlarda sanatını icra edebilmesi, iş insanının mal varlığının teminat altına alınabilmesi, yani hak, hukuk, adalet kavramlarından bahsediyoruz” dedi.

İBB'DE KOPYALANAN VERİLERİN SEÇİM SÜRECİNDE KULLANILMA MESAJI 

İmamoğlu seçim kampanyasının aynı zamanda bir demokrasi mücadelesi olduğunu ve demokrasiyle ilgili bir seferberlik olduğunu tekrar tekrar hatırlatacaklarını belirterek mazbatasını aldıktan hemen sonra İBB'deki verileri kopyalatmış ve bunları seçim sürecinde kullanacaklarına dair şunları söyledi:

"Mağduriyetin yaşatıldığını ve mutlaka demokrasi için kazanmamız gerektiğini hatırlatacağız. Tespitlerimizi insanların önüne koyarak, nasıl bir israf ortamının yaratıldığını, nasıl haksız, hukuksuz işlerin yapıldığını tek tek İstanbullularla paylaşacağız. Buna dönük hazırlıklarımız var” diyerek anlattı.

İBB VERİLERİNİ KOPYALAMAYI SAVUNDU

İmamoğlu kopyalattığı verilerin başka bünyeye vermediklerini söylese bile CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ellerinde bir çok İBB verilerinin olduğunu açıklamıştı. İmamoğlu veri kopyalamayı şöyle savundu:

”Dijital kayıtlar yanlış yorumlanıyor aslında dijital kayıtlar şöyle bir şey:

İBB’de kayıt altına alınarak, yine belediye bünyesinde kontrol altına alınarak yoksa biz onu alıp kendi bünyemize geçirmiyoruz. Zaten bu kanuna aykırı. 31 Mart milat olarak seçtiğimiz bir tarih. 31 Aralık yani yıldönümü olarak, 2018’den 2019’a. Bir de görevi aldığımız 19 Nisan’a kadar ne olduğunu, bittiğini anlamak adına. Bu üç tarihle ilgili kayıtların zapt altına alınarak muhafaza edilmesini sağladık.

'İBB BENİ TAKİP ETMEZSE DEĞERİ DÜŞER'  

Mazbatasını aldığında İstanbul Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesaplarının kendisini takip etmeyi bıraktığı hatırlatılan Ekrem İmamoğlu, genelde İBB çalışanlarıyla bir sıkıntısı olmadığını altını çizdi:

“Oradaki insanların geneliyle ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Ama partizan üst yöneticiler. Süreçte 16 milyon insana hizmeti değil partiye ve cebine hizmet etmeyi öncelik kılanlarla bizim işimiz olmaz zaten.

Onlar ben göreve gelmeden orayı terk edip gidebilirler. Zaten bunlar açığa çıkacaklar. O söylediğiniz tavır çok basit bir tavır. Beni takip etse ne olur etmese ne olur? Beni takip etse değeri artar, etmediği zaman değeri düşer. Yani bu Büyükşehir Belediyesi’nde partizan o üst kadroda bulunan sayısı çok az olan insanın hazımsız tavırları. Onların önceliği kendileri ve biat ettikleri birkaç insan ve cepleri çok net.”

'DEMOKRASİ MÜCADELESİ İÇİN YOLA DEVAM EDERİM'

İmamoğlu, seçimleri kaybetmesi halinde de siyaset sahnesinde olmaya devam edeceğini ifade etti.

İmamoğlu, “Kazanılan ya da kaybedilen bir seçim her şeyin başlangıcı ya da her şeyin bitiş günü değildir. Her seçim aslında farklı bir mücadelenin başlangıcıdır.

Seçimi kazanırsınız İstanbul’u en şekilde yönetmek için çaba göstermeye devam edersiniz. Seçimi kaybedersiniz ki ben çok zayıf ihtimal olarak görüyorum ama bir ihtimaldir haklısınız. O zaman demokrasi mücadelesi için yola devam edersiniz” dedi.

SİYASETCAFE.COM
 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.