Anadolu kokan sergi

Anadolu kokan sergi

Aslen öğretmen olan ressam Yalçın Gökçebağ, retrospektif sergisi ile İş Sanat Ankara Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşuyor. Sergide sanatçının farklı dönemlerine ait eserleri bu sergide kendine yer bulacak.

Öğretmenlik yaptığı yıllarda Anadolu yaşamını, insanını ve doğasını en ince ayrıntısına kadar gözlemleme imkânı bulan Gökçebağ, tanık olduğu güzellikleri kendi içinde özümseyerek tuvalleri aracılığıyla bizleri büyülü bir yolculuğa çıkarıyor. Tam 64 yıllık sanat hayatı boyunca ürettiği eserlerinde kırsal yaşamı sanatının gücüyle birleştirerek gelecek kuşaklara adeta çok değerli kültürel bir mirası emanet ediyor.

Gökçebağ’ın retrospektif sergisi İş Sanat Ankara Sanat Galerisi’nde 29 Mart 2020 tarihine kadar ziyaret edilebilir.

 

 

Yalçın Gökçebağ Kimdir?

1944 yılında Denizli’de doğdu. 1957’de İstanbul’da açılan Çapa İlk Öğretmen Okulu Resim Semineri’ne katılan Yalçın Gökçebağ, 3 yıl Malik Aksel ve İlhami Demirci’den temel resim bilgileri aldı. 1961’de Denizli Şirinköyü’ne öğretmen olarak atanan sanatçı, 1 yıl öğretmenlikten sonra 1963’te girdiği Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’nden mezun oldu. 1966 yılında Akşehir İlk Öğretmen Okulu’na resim öğretmeni olarak atanan ressam, 1970’te İzmir’de öğretmenlik yaptı.

 

1971 yılında TRT’de kameraman olarak çalışmaya başladı. 1990 yılından bugüne kadar ODTÜ Güzel Sanatlar Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalışmalarına devam eden Gökçebağ, 17’si yurt dışında olmak üzere toplam 70’e yakın kişisel sergi açtı, çok sayıda karma sergiye katıldı. 6 yarışmalı sergide ödül kazanan sanatçının ödülleri arasında, DYO Resim ve Heykel Ödülü, Devlet Resim ve Heykel Başarı Ödülleri sayılabilir. Sanatçı çalışmalarını Ankara Armoni Sanat Galerisi’nde yer alan atölyesinde sürdürmektedir.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.