Anaokulunda 'Cinsiyet seçme etkinliği' iddiası! Okul yönetiminden açıklama geldi

Anaokulunda 'Cinsiyet seçme etkinliği' iddiası! Okul yönetiminden açıklama geldi

Bir anaokulunda düzenlenen mezuniyet töreninde fonda kullanılan fon renkleri ve bazı velilerin paylaşımları nedeniyle sosyal medyada "Cinsiyet seçme etkinliği yapılıyor" iddiası ortaya atılmıştı. Okul yönetimi açıklama yaptı.

İstanbul Beykoz'daki özel bir anaokulu, 11 Haziran 2023 Pazar günü düzenlediği 2022 -2023 eğitim yılı mezuniyet töreninde arka fonda kullandığı renkler ve bazı kişilerin paylaşımları nedeniyle tepkilerin odağı haline gelmişti.

Sosyal medyada okulun küçük yaştaki çocuklara "cinsiyet seçme" etkinliği düzenlediği iddia edilmiş ve büyük bir tepki gösterilmişti.

Okul yönetimi söz konusu iddiaları yalanlayarak bir açıklama yaptı.

Okul yönetimi “Allah’ın doğal olarak yağmurdan sonra gökyüzünde insanlara sunduğu gök kuşağı güzelliğini LGBT ile eşleştirmişler. Biz, 27 yıldan bu yana kullandığımız gök kuşağı renklerini eğitim başlangıcımızda ve mezuniyet törenlerimizde kullanıyoruz. Mezuniyet törenimiz için -cinsiyet seçme etkinliği yapıldı- diye iftira atmışlar. Hukuk önünde cevap verecekler.” diyerek iddiayı ortaya atanlara tepki gösterdi.

 

Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden Özel Paşabahçe Anaokulu Yönetimi yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 

“KAMUOYUNA DUYURULUR

Okulumuz 1996 yılında Beykoz ilçesi Paşabahçe Mahallesi'nde Özel Paşabahçe anaokulu olarak eğitim ve öğretime başlamıştır.

Eğitim ve öğretime başladığımız o günden bu yana 27 yıl geçmiş. Her öğretim yılı bitiminde çeşitli etkinlikler yaparak yavrularımızın başarılarına sergilemek için kurumca diploma törenleri düzenlenmektedir.

Bu törenler kapalı salonda çeşitli sahne düzenlemeleri yapılarak, sahne süslemelerinde arka fon olarak her sene olduğu gibi gökkuşağı renklerinden derleme yapılmıştır. Her yıl olduğu gibi 11 Haziran 2023 Pazar günü 2022 -2023 eğitim yılı mezuniyet töreni düzenlenmiştir.

Etkinlikten çekilen gökkuşağı ve bitişiğinde Türk Bayrağı olan fotoğrafa bazı ahlak dışı yazılar yazılarak gökkuşağı dekorunu içine Türk Bayrağını da katarak bir grubun bayrağı olarak lanse etmişler. Eğitim kurumumuza iftira ve yalan düzmece birçok sıfatı yakıştırmış kamuoyunu yanıltırken en masum varlıklarımız olan çocuklarımızı kirli propagandalarına alet etmişlerdir.

Bu ahlaksız durumu, gerçekdışı paylaşımları ve yakıştırmaları yapanları nefretle kınıyor, haklarında Cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunacağımız kamuoyuna bildiririz.

Özel Paşabahçe Anaokulu Yönetimi".


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.