Andımız kararı AK Parti'yi ayağa kaldırdı

Andımız kararı AK Parti'yi ayağa kaldırdı

Adalet ve Kalkınma Partisi’nden, Danıştay'ın ‘Andımız’ kararına çok sert tepkiler gelmeye devam ediyor. İşte haberin ayrıntıları;

Danıştay 8. Dairesi'nin ilköğretim okullarında uygulanan 'Öğrenci Andını' kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmesine Bekir Bozdağ’ın ardından Bakan Abdülhamit Gül ve Mustafa Şentop’tan da tepki geldi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop Öğrenci Andı’nın yeniden okutulması kararına tepki gösterdi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Anayasamıza göre Danıştay, yerindelik denetimi yapamaz, idarenin yerine geçerek karar veremez. Bir yürütme tasarrufunun bilimsel temelini sorgulamak da yargının anayasal konumunu, kabiliyetini aşar. Adeta idarenin yerine geçerek işlem tesis eden Danıştay 8. Dairesi'nin Öğrenci Andı'na ilişkin kararı, maalesef bu ölçüleri karşılamaktan uzak kalmıştır” diye konuştu.

gul1-002.jpg

AKP'DEN TEPKİ

TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop da Danıştay'ın kararına tepki gösterenler arasında yer aldı.

Mustafa Şentop, "Danıştay eski “ideolojik” korumacılık günlerine mi dönüyor? Karar kadar gerekçesini de çok ilginç buldum. Danıştay kararının vahim tarafı şu: Hükümetin yıllar önceki bir eğitim politikası kararını (idari işlemi) değiştiremeyeceğini kabul etmek yıllardır tasfiyesi için mücadele ettiğimiz “vesayet”e teslim olmaktır" diye konuştu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.