Andy Warhol sergisi açıldı

Andy Warhol sergisi açıldı

Dünyada Pop Art'ın öncüsü olarak tanınan Andy Warhol ve bu akımın en önemli temsilcilerinin orijinal eserlerinin yer aldığı Andy Warhol sergisi açıldı. 29 Mart'a kadar sürecek olan sergi, sanatseverlerle İstanbul Maslak'taki UNIQ Expo'da bir araya gelecek

Andy Warhol sergisi, Pop Art'ın öncüsü Andy Warhol başta olmak üzere, yine bu akımın en önemli isimleri arasında olan Keith Haring, Roy Lichtenstein ve James Rosenquist'in 100'den fazla orijinal eserini sanatseverlerle buluşturuyor. Begüm Alkoçlar küratörlüğündeki sergi ayrıca, yaratıcı yetenekler destek programı McArt.ist iş birliği ile yeni nesil çağdaş sanat temsilcilerinin eserlerinden oluşan seçki çalışmalara da yer veriyor.

 

4.JPG

Andy Warhol'un ünlü sözü "Bir gün herkes 15 dakikalığına ünlü olacak" ile ziyaretçilerini karşılayan sergi, Pop Art'a saygı duruşu niteliğindeki #SagolWarhol mottosuyla karşımıza çıkıyor. 1500 metrekarelik dev bir Pop Art arenası olan sergi, her alanında sanatın en eğlenceli ve en renkli halini karşımıza çıkarıyor. Andy Warhol'un ikonikleşen Marilyn Monroe, Campbell Soup ve Flowers gibi birçok ünlü eserine yer verilen sergide Warhol'un atölyesi olan ve aynı zamanda dönemin sanatçılarının, sanatseverlerinin buluşma noktası olan Factory de yer alıyor.

 

 

Sergide, reklam ve çizgi roman öğelerini birlikte kullandığı çalışmalarıyla ün kazanan Roy Lichtenstein ise, orijinal eserlerinin yanı sıra, ikonik eseri Van Gogh odasının enstalasyonuyla karşımıza çıkıyor. Grafitileriyle Pop Art'ın ünlü isimleri arasında yer alan Keith Haring ise, Andy Mouse, Best Buddies gibi orijinal eserleriyle sergideki yerini alıyor.

 

POP-ART TEMSİLCİLERİ BU SERGİDE

Andy Warhol sergisi, yaratıcı yetenekler ve endüstriler için sürdürülebilir destek programı McArt.ist iş birliği ile yeni nesil çağdaş sanat temsilcilerine de fırsat yaratıyor. 11 temsilci, dikkat çeken yaratıcı işleriyle sergideki yerini alıyor.

 

 

“Sanata herkes dokunsun” misyonunu üstlenen sergi bu kapsamda, Pop Art ve Andy Warhol'u tüm yönleriyle tanıtırken, çeşitli atölye çalışmaları, etkinlikler ve sanat sohbetleriyle ziyaretçilere interaktif bir deneyim de sunacak. 29 Mart’a kadar devam edecek olan ve 7'den 70'e herkese hitap eden sergide çocuklar; Andy Warhol'un renkli Pop Art dünyasını ve 50'li yılların tüketim çılgınlığını keşfederken, sanatın keyifli, eğlenceli tarafıyla da tanışacaklar. Roy Lichtenstein’ın Van Gogh odasında hayal dünyalarını genişletecek, New York sokak sanatçısı Keith Haring’in grafitileriyle renklenecek, 60'lı yılların diskoteğinde dans edecek ve eğlenerek öğrenecekler.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.