Ankara Barosu'nun açıklamalarına CHP sahip çıktı, HDP kol kanat oldu

Ankara Barosu'nun açıklamalarına CHP sahip çıktı, HDP kol kanat oldu

Eşcinsellik hutbesi dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a linç kampanyası başlatan Ankara Barosu’na CHP ve HDP sahip çıktı.

Eşcinsellik hutbesi dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a “sesi çağlar öncesinden gelen şahıs” diyerek linç kampanyası başlatan Ankara Barosu’na CHP sahip çıktı.

CHP’li vekil Alpay Antmen, “Ankara Barosu yalnız değil” derken, bir diğer CHP’li Selin Sayek Böke, “Kininiz ve ayrımcılığınız bitmedi” dedi.

CHP’li Erdoğan Toprak da “Ali Erbaş yüce, evliya, elçi değil” dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu da, “Diyanet İşleri Başkanlığı kapatılmalıdır” dedi.

 

ali-kenan-siyasetcafe.jpg

 

Konuya ilişkin konuşan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, şunları ifade etti:

 

“Diyanet İşleri Başkanımızın açıklaması durup dururken yapılan bir açıklama değil. Başkanımız, temsili Cuma hutbesinde İslam’ın zinayı en büyük günahlardan kabul ettiğini söylüyor. Lutiliği, eşcinselliği lanetliyor. Hastalıkları beraberinde getirdiğini ve nesli çürüttüğünü söylüyor. Nüfusunun tamamına yakınının Müslüman olduğu Türkiye’de Diyanet İşleri Başkanı’nın görevi toplumu Kur’an ve hadislerle bilgilendirmek. Şimdi Ali Erbaş, bu görevini yaparken, diğer kesim de görevini yapıyor anladığımız kadarıyla. Onlar da diyor ki; ‘Biz din, Müslüman düşmanıyız. Kur’an’ı da, ayeti de, hadisi de tanımıyoruz’ Özellikle bu mübarek Ramazan gününde. Yani kış kışlığını, puşt da puştluğunu yapıyor. Onun için bunlar Marksist ideolojinin esiri olmuş, ateist düşüncenin, materyalist yapının temsilcileri durumdalar. Bunu ortaya koyuyorlar. Bizler de toplum olarak onların böyle olduğunu biliyoruz ancak Diyanet’e saldırdıklarında hukuki bir suç işledikleri ortaya çıktı. Gereğinin yapılacağını düşünüyorum. Tabi gerek Ankara Barosu’nun tutumu, gerekse CHP ile HDP’nin içine düştüğü durum ilk değil. Öyle geleneksel yapıları var, gereğini yapıyorlar.,”

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.