Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde büyük vurgun

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde büyük vurgun

Ankara Büyükşehir Belediyesine ait şirketlerden olan ANFA Güvenlikte muhasebe, finans ve maaş işlerinden sorumlu personel Yasin Varolun zimmet suçu nedeniyle tutuklandığı öğrenildi.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden ANFA Güvenlik Hizmetleri ve Sistemleri Limited Şirketi'nde muhasebe, finans ve maaş işlerinden sorumlu personel Yasin Varol zimmet suçunu işlediği gerekçesiyle tutuklandı.

İddiaya göre; Varol 967 bin 783 TL'yi üç arkadaşı işyeri çalışanı olmayan Sıddık Varol, Samet Özçelik ve Muhsin Çakır'a aktardı. Varol ifadesinde borçlarından dolayı böyle bir şey yaptığını, hakkındaki suçlamayı kabul ettiğini ve pişman olduğunu söyledi.

kk-002.JPG

 

GENEL MÜDÜR ZİMMET SORUŞTURMASININ ARDINDAN İSTİFA ETTİ


Yasin Varol'un, işyeri çalışanı olmayan üç kişinin banka hesaplarına çeşitli tarihlerde toplamda 967.783.22 TL para aktardığı tespit edildi. ANFA Güvenlik Hizmetleri ve Sistemleri Limited Şirketi Genel Müdürü Hüseyin Toker'in görevinden ayrıldığı bildirildi.

'SUÇLAMAYI KABUL EDİYORUM, PİŞMANIM'

Şüpheli Yasin Varol'un 10 Mart 2021 tarihinde ifadesinde; borçlarından dolayı böyle bir şey yaptığını, hakkındaki suçlamayı kabul ettiğini ve pişman olduğunu söyledi. Yasin Varol, aynı gün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Zimmet olayının Ankara Yenimahalle ilçesi Gazi Mahallesi Silahtar Caddesi ANFA Güvenlik isimli şirkette gerçekleştiği bildirildi.

 

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi; ANFA Güvenlik Hizmetleri ve Sistemleri Limited Şirketi'nde muhasebe, finans ve maaş işlerinden sorumlu personel Yasin Varol'un zimmetine para geçirdiğini doğruladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi; "Belediyede çalışan bu şahıs zimmetine para geçirmiştir. Bu durum, bizzat ANFA Güvenlik Genel Müdürü Hüseyin Toker tarafından ortaya çıkarılmış, ihbar edilmiş, soruşturma başlatılmış ve savcılığa bildirilmiştir. Şahıs tutuklanmıştır. Anfa Güvenlik Genel Müdürlüğü görevinde ise Genel Müdürün kendi talebi üzerine değişiklik yapılacaktır" denildi.

fr.JPG

 

 

"BU ŞAHSIN ZİMMETİNE PARA GEÇİRDİĞİ 3 GÜN ÖNCE TESPİT EDİLDİ"

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri; "Yasin Varol'un hangi tarih aralığında zimmetine para geçirdiği tespit edildi. Bu konuda bilgi mevcut mu?" şeklindeki soruya net cevap vermedi ve "Bu şahsın zimmetine para geçirdiği 3 gün önce tespit edildi, Sayın Genel Müdür hemen avukat ile işlemleri başlattı" iddiasında bulundu.

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.